20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай приключи. Избран е

...
20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай приключи. Избран е
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: Конгресът приключи, подемът на Китай продължава

20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай завърши. Избран е нов състав на Централния комитет, а разпределението на силите в Политбюро и неговия непрекъснат комитет ще стане известно в неделя след приключването на Първия пленум на ХХ конгрес. Но към този момент е известно, че новият Централен комитет от към 200 члена не включва такива добре известни фигури като премиера на Държавния съвет Ли Къцян, неговите заместници Ван Ян и Хан Джън, ръководителя на Общокитайското заседание на народните представители (парламента) Ли Джаншу.

Списъкът на новото групово управление също не включваше имената на основния стопански консултант на Си Лю Хе, държавния консултант по външната политика Ян Джиечи. Няма подозрение по отношение на преизбирането на Си Цзинпин за общоприет секретар на Централния комитет. Съмненията в силата на позицията на Си Цзинпин, въодушевени от американските центрове за психическа война, се оказаха небивалица. Твърденията за съществуването на някаква съпротива в партията измежду „ комсомолците “ в последна сметка се трансфораха в мит.

Конгресът утвърди доклада на Централен комитет за осъществената работа през последните 5 години и доклада на Централната комисия за инспекция на партийната дисциплинираност. Бяха утвърдени и промени в Устава на Комунистическата партия. 20-ият конгрес мина умерено. Нямаше изненади. Значението на това събитие е, че ръководещата партия изцяло утвърди 10-годишната работа на Си Цзинпин по „ Великото подмладяване на китайската нация “. Всъщност му беше даден картбланш и мандат да продължи да ръководи най-малко 10 години, до 21-ия конгрес на КПК през 2032 година В обозримо бъдеще ККП ще употребява нов модел на „ самореволюция “, което значи нараснало внимание към единството на партията и нацията, подсилване на социалистическите правила в стопанската система и обществения живот и изместване на въздействие на западната идеология. Китай остава наш правилен стратегически сътрудник в опълчването на Запада на двата фронта на Студената война.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР