20 иновативни компании ще получат финансиране в размер до 50

...
20 иновативни компании ще получат финансиране в размер до 50
Коментари Харесай

По линия на Новия европейски Баухаус“: 20 стартъпи си делят...

20 новаторски компании ще получат финансиране в размер до 50 000 евро по линия на " Новия европейски Баухаус “, а плануваният бюджет за 2021-2022 година е в размер на 5 млн. евро, оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия. В тази връзка Европейският институт за нововъведения и технологии (EIT) започва подкрепяща самодейност. Целта е да се форсира създаването на решения за съчетаване на резистентност (от цели в региона на климата до кръговост, нулево замърсяване и биоразнообразие), хармония (качество на живот и жанр в допълнение към функционалността) и приобщаване (включително разнообразие и обезпечаване на физическа и ценова достъпност).

Срокът за показване на оферти е 17 декември 2021 година Стартиращи и разрастващи се предприятия могат да аплайват и да разширят своята активност. Пилотната фаза на този ускорител стартира при започване на 2021 година, като към този момент са подкрепени 13 инициативи на обща стойност 650 000 евро.

Одобрените 20 компании могат да влагат средства в следните посоки: Предоставяне на услуги за ускорение и поддръжка на бизнесмени, новатори и инициативи, свързани с новия европейски Баухаус, Създаване и активизиране на цивилен начинания и Предлагане на действия за образование по предприемачество и просветителни запаси за повишение на квалификацията и учене през целия живот.

" Новият европейски Баухаус минава от планиране към съответни резултати с помощта на директната поддръжка за европейските новатори от Европейския институт за нововъведения и технологии. Инициативата способства за Европейския зелен пакт, само че също по този начин и за новите амбициозни задачи на Европейски Съюз в границите на „ Хоризонт Европа “, разяснява комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел. Тя чака с неспокойствие да види всички реформаторски хрумвания и артикули от надарени европейски бизнесмени за нашите публични пространства и за резистентен напредък в Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР