20 големи банки се преместват в във Франкфурт, където ще

...
20 големи банки се преместват в във Франкфурт, където ще
Коментари Харесай

20 големи банки се местят във Франкфурт, ще разкрият 5000 работни места

20 огромни банки се реалокират в във Франкфурт, където ще разкрият 5000 нови работни места, подготвяйки се за Brexit.

Всяка от към 20-те банки, които се уголемяват във Франкфурт, ще добави сред 200 и 300 позиции в града, като доста от работните места ще бъдат запълнени на локално равнище, а не посредством пренасяне на хора от Лондон. Това ще важи изключително мощно за функционалностите на бек офиса.

 Brexit основава 50 000 работни места във Франкфурт
Brexit основава 50 000 работни места във Франкфурт

Morgan Stanley, Citigroup и JPMorgan са едни от многото, които към този момент обявиха, че ще се реалокират в немския град

Но това не значи, че немският град ще размени Лондон като финансова столица на Европейския съюз, съобщи Щефан Винтер, ръководител на Асоциацията на задграничните банки в Германия. По-скоро банките ще разпределят интервенциите си на повече места в блока, откакто Англия напусне, добави Винтер.

Старият метод да се прави " всичко от център като Лондон завърши, най-малко към този момент. Вместо това ще се засилят няколко разнообразни места ", съобщи банкерът, който е изпълнителен шеф на UBS Group.

 Големите банки всеобщо се запътват към Франкфурт
Големите банки всеобщо се запътват към Франкфурт

Германският град е огромният печеливш след Brexit

Повечето банки в Съединени американски щати и Япония са декларирали, че ще се разширят във Франкфурт, а през идващите няколко години ще прибавят още 5000 работни места в града. Около половината от кредиторите ще имат потребност от нов банков лиценз, означи Винтер.

Банките би трябвало да премислят географското си разположение след Brexit, защото разширението на паспорните права, които разрешават на компании, основани във Англия, да работят в целия Европейски Съюз, към този момент не е вид.

 Големият печеливш от Brexit е Франкфурт
Победителят от Brexit се намира в най-голямата европейска стопанска система

Новата атрактива дестинация на банкерите

Кредиторите като Goldman Sachs и JPMorgan Chase оповестиха самостоятелно желанието си да усилят наличието си на континента, като Франкфурт се обрисува като основна дестинация за нови банкови работни места.

UBS има намерение да разпръсне чиновниците си, ангажирани с обслужване на клиенти, в разнообразни европейски градове, вместо да ги реалокира в нов централизиран център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР