20-годишният Джак Дрейпър стартира настоящия сезон под номер 265 в

...
20-годишният Джак Дрейпър стартира настоящия сезон под номер 265 в
Коментари Харесай

След успеха над световния №8: Контузия спря Дрейпър по пътя към нова изненада в Ню Йорк

20-годишният Джак Дрейпър започва сегашния сезон под номер 265 в международната класация, само че напредъкът му в класацията не стопира и понастоящем той заема върховото за себе си 53-то място. Във втория си дуел на тазгодишния US Open младокът реализира най-престижната победа до момента в кариерата си, откакто надви над международния №8 Феликс Оже-Алиасим в поредни сетове и по този начин си подсигурява дебют в третия стадий на шампионат от Големия шлем.

Там британецът се изправи против различен подложен тенисист в лицето на международния №31 Карен Хачанов и се намираше покрай това да сервира още една изненада, но за жалост, водейки с пробив и 5:3 в третия сет, разтегна сухожилие в региона на бедрото и няколко гейма по-късно взе решение да се откаже след резултат 3:6 6:4 5:6. По този метод руснакът продължава към осминафиналната фаза на конкуренцията, където му следва конфликт с спечелилия от мача сред Пабло Кареньо Буста и Алекс Де Минор.

През по-голямото време от дебютния сет преимуществото бе на страната на Хачанов, който при всеки един комфортен миг ускоряваше топката и реализираше уинъри от всяка точка на корта. Същевременно той се възползваше от слабия старт на съперника и след серия от пропуски на Дрейпър руснакът осъществя пробив още в първия вероятен миг, а оттова насетне не се поколеба нито за момент на личен сервис и без усложнения затвори частта в своя изгода.

Във втория сет функциите се размениха и към този момент 27-ият подложен бе този, от чиято ракета неточностите изобилстваха. От своя страна, младокът стартира все по-често да поема контрола в разиграванията, което се оказа основно за него в десетия гейм, когато съумя да реализира пробив, с който подпечата изравняването на резултата.

Дрейпър придвижи мощната си игра и в третата част, където продължи да бъде нападателен при посрещане и на два пъти съумя да завоюва противниковото подаване. Въпреки това обаче той не бе непрекъснат в изявите си на начален удар и постоянно биваше изправен пред брейкболи, но точно във значимите моменти успяваше да извади нескрито вариативната си игра и да опази преднината си, повеждайки с 5:2.

Гейм по-късно обаче при едно от приплъзванията си британецът разтегна сухожилие, което се отрази на напредването му по корта оттук нататък, както и на осъществяването му на начален удар. Той инкасира пробив в деветия гейм, а при 5:5 позволи три двойни неточности, с които съобщи второ следващо подаване и не след дълго приключи дуела прибързано. 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР