20-годишният Атанас Атанасов от търговищкото село Здравец в рамките на

...
20-годишният Атанас Атанасов от търговищкото село Здравец в рамките на
Коментари Харесай

Младеж запали две къщи, в които изгоряха собствениците им, за да прикрие дребни кражби

20-годишният Атанас Атанасов от търговищкото село Здравец в границите на месец е запалил две къщи, в които са изгорели притежателите им – мъже на 81 и 86 години. Престъпникът е желал да прикрие осъществените от него дребни обири. По мотив тежкото престъпно закононарушение управлението на Областната дирекция на МВР-Търговище даде конференция.
 
20-годишният Атанас Атанасов, който е прочут на полицията с осъществените от голям брой обири, до април тази година е живял в чужбина. Връщайки се в България, той още веднъж е почнал да краде, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Николай Ненков.

Както и Дарик заяви при пожар минути след среднощ на 14 против 15 октомври в дома си бе открит умрял 86-годишният притежател на къщата Тодор Иванов. При направения втори оглед денем криминалистите намерили тенджера, по която е имало кървави следи . Това довело до нови оперативни дейности, при които било открито, че пожарът е в резултат на палеж, а негов причинител е 20-годишният Атанас Атанасов.

По време на разпитите, той признал, че влезнал в непознатия дом, защото желал да открадне машини – фуражомелка и стоманени инструмент и. Знаел е също, че притежателят на къщата – 86-годишният Тодор Иванов, преди дни е получил пенсията си.

Влизането му в къщата обаче събудило спящия дъртак и той с нож в ръка тръгнал да ревизира какво се случва. Атанас сграбчил изпречила се пред погледа му тенджера и с един удар сломил съпротивата на възрастния човек. Старецът залитнал и изтървал ножа от ръцете си, само че извикал против нападателя, че го е познал и че ще алармира в полицията.

Атанас признал, че по-късно запалил цигара и я хвърлил върху разхвърляните при тършуването за пари и полезности вестници и облекла . След което се прибрал в дома си, където живеел с татко си. В среднощ Атанас събудил татко си и му съобщил, че видял да излиза пушек от къщата на Тодор. Така те алармирали на тел. 112 за пожара. При потушаване на огъня било намерено мъртвото тяло на стареца.

Пред проверяващите Атанас разкрил още, че месец по-рано за кражба на пари е проникнал в дома на различен собствен възрастен съселянин от село Здравец. По същия метод, откакто откраднал откритите там 40 лв., Атанас запалил съчка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването движимости . В пожара притежателят на къщата – мъж на 81 години е умрял.

По време на конференцията прокурор Драгомир Сяров изясни, че Окръжната прокуратура в Търговище ще сплоти двете досъдебни производства в едно. На 20 октомври 2017 година прокуратурата ще внесе искане за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 20-годишния причинител в Търговищкия областен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР