20-годишната Ив Жил от региона Нор-Па-дьо-Кале в Северна Франция е

...
20-годишната Ив Жил от региона Нор-Па-дьо-Кале в Северна Франция е
Коментари Харесай

Мис Франция, за която всички говорят

20-годишната Ив Жил от района Нор-Па-дьо-Кале в Северна Франция е новата мис на страната. Тя бе коронясана през миналия уикенд, само че не и без избирането ѝ да бъде съпроводено от сериозен обществен спор.
 Илеана Маркес Педроса - тя е на 27 година, майка и учителка е, а също така е и новата Мис Венецуела
Историческото достижение на новата Мис Венецуела

Какво съумя да реализира за първи път хубавицата

Конкурсът приключи със чудноват спор, подбуден от обстоятелството, че новата Мис Франция е с... къса коса. Предвид обстоятелството че за цялата 103-годишна история на надпреварата, в този момент за първи път е определена победителка с къса коса, дебатът не е огромна изненада.

" Свикнали сме да виждаме красиви победителки с дълги коси, само че аз избрах да съм с къса коса. Никой не би трябвало да дефинира кой си... всяка жена е друга, всички сме неповторими ", гласи позицията на Ив Жил.

Хората, които споделят мнението ѝ, надалеч не са малко. Мнозина са отбелязали избора на новата мис Франция в онлайн пространството, изтъквайки, че момичето следва традицията на френската мода. Забележителната Коко Шанел да вземем за пример също е била с къса коса.

Други обаче са осъдили коронясването на Ив Жил. Според консуматор в X (преди Twitter) победителката към този момент не се избира съгласно критерии за хубост, а съгласно това дали показва концепцията за " приобщаване ".

Въпреки рецензиите, които новата мис Франция си е отнесла, въпреки всичко преобладаваща част са били мненията в нейна отбрана, написа Independent. По думите на поддръжниците ѝ тя има всички качества, с които да си заслужи купата и никакви злонамерени и безполезни рецензии не биха могли да ѝ я лишават.

Мнение по отношение на разразилия се спор е изказала и светската журналистка Стефани Тайки. Според нея самият факт, че избирането на Ив Жил е породило сходна социална реакция, е демонстрация на сексизъм.

" Става дума за сексизъм в " най-хубавата му форма " съгласно традиционалистите, които считат, че дамите би трябвало да наподобяват по избран метод. И в случай че те се отклонят от остарялата идея за дребната и почтена жена, явно се бунтуват против женствеността ", споделя журналистката за GB News.
 Когато Мис Аржентина Валентина Ферер остане единствено по бикини измежду снега
Когато Мис Аржентина взема решение да остане единствено по бикини измежду снега

Валентина Ферер подвига градусите

Междувременно други хора смятат, че състезанията за хубост като цяло са сексистка концепция, без значение от избора на победител. " Жените злоупотребяват със себе си през целия си живот, с цел да реализиран едни фантасмагорични критерии, съгласно модели, които лишават доста време, с цел да се трансформират ", споделя Мелинда Бизри от Лигата за правата на индивида в Дижон, Франция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР