20 години затвор получи Йордан Таков, който извърши двойното убийство

...
20 години затвор получи Йордан Таков, който извърши двойното убийство
Коментари Харесай

Съдът реши: 20 години затвор за Таков, който извърши убийството на баща и син Ботеви

20 години затвор получи Йордан Таков, който извърши двойното ликвидиране на татко и наследник Ботеви в Каршияка. Съдът призна за отговорен Таков, като присъдата си той ще изтърпи при първичен непоколебим режим.

Преди дни на следващото дело Таков за първи път проговори за двойното ликвидиране. Той описа всяка детайлност за съдбовния ден, а на днешното съвещание прокурора оспори някои доводи. Според него подсъдимият и двамата убити са имали преди закононарушението много обтегнати връзки, като претекст за това, подсъдимият сочи, че убитите са били доста неприятни хора. Били са показани данни, че Васил Ботев е бил началник на проведена незаконна група и самичък се е определял като престъпник.

„ И двамата са били осъждани, само че за леки закононарушения. Последно през 2019 година Христо Ботев е бил наказан за осъществяване на леко закононарушение с наказване отнемане за 5 месеца условно и санкция. То е било отсрочено с изпитателен период за 3 години, само че аз не мога да приема, че са били някакви главорези и толкоз рискови колкото ги показва обвиненият.Едва ли човек може да се стресне от тези минимални закононарушения, че да извърши убийство”, съобщи прокурорът.

Разпитаните очевидци по делото са декларирали разнообразни гледни точки за личността на обвинения. Близки до семейство Такови споделят, че той е неповторим човек, а тези до семейство Ботеви настояват противоположното. Не се оспорва положителният му бизнес усет, само че някои от разпитаните споделят, че обвиненият е бил избухлива персона.

„ След, като Таков е знаел за не положителното психологично положение на Христо, той самичък сподели, че е желал да го вземе под крилото си и да му покаже верния път.Ако се страхуваш толкоз от някого, за какво ти е да го взимаш под крилото си? Той е тръгнал да си прави работата в деня на убийството, като е посетил склада, с цел да взима въпросната кафемашина, поради която е почнал значителният спор.Със себе си е носил оръжие, което е било заредено. По негови думи той е държал по този начин револвера, с цел да не му се повреди пружината. Според мен обаче той просто е желал да разчита на револвера си, тъй като може би е очаквал такова развиване на нещата. Същия е споделил, че Христо го е нападнал първи, хванал го е за гушата, а с другата ръка го е блъснал. Тогава къде е било оръжието (отвертка), за която Таков също приказва, че е участвала в конфликта? Щом с двете си ръце е направил удар и улавяне за гушата, то отвертката няма по какъв начин да участва, както и полицейските чиновници не са видели сходно оръжие в хода на следствието.” Така прокурорът показа голям брой обяснения и доказателствата за посоката на изстрелите и къде тъкмо са попадали по телата на убитите Ботеви. Пловдивската прокуратура пледираше за наказване отнемане от независимост в размер на 20 години.

Според бранителя на Таков юрист Дачев, подсъдимият е работил при неизбежна защита. Той е нямал никаква опция да се отбрани по различен метод, с изключение на да стреля, бил е заплашен извънредно доста и не е превишил неизбежната защита. Дачев изиска да бъде приет за почтен, или че е работил при защита.

„ Той е предан човек, не е конфликтен, не е осъждан и е глава на семейство”,заяви бранителят

„ Моят мъж не е палач, просто е бил на неточното място”, сподели жена му

А Таков съобщи, че се смята за почтен.

Пловдивският областен съд почете настояването на Окръжна прокуратура и го осъди на 20 години отнемане на независимост. Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР