20 години остава неразкрита серия убийства на сикаджииУбийците разбиват вратата

...
20 години остава неразкрита серия убийства на сикаджииУбийците разбиват вратата
Коментари Харесай

7 куршума за Колята пред очите на сина му

20 години остава неразкрита серия убийства на сикаджии
Убийците разрушават вратата на дома му с крясъци „ Полиция “

Килърите не носели маски

През 2003 година гангстерската война е в разгара си. Някой чисти един след различен знакови имена от СИК. За месец от ръката на убиец умират наследникът на Поли Пантев – Евгений Стефанов-Женята, Николай Зарев-Данкина и Николай Петров-Колята. Тримата са близки другари и очевидно пречат на някого, който и до момента остава незнаен. В подземния свят обаче се приказва, че известните сикаджии са имали компромати, които биха могли да взривят страната и това е било решаващо, с цел да бъдат издадени „ смъртните им присъди “.

Последен от тройката умира Николай Петров-Колята. На 18 декември 2003 година той още не се е съвзел от убийствата на двамата си другари и още не знае, че текат последните му минути. Николай е в дома си в бл.203 на столичния кв. „ Младост “, където се усеща сигурен. Той е в хола дружно с тъща си, по-големият му наследник е в детската стая. Жена му е на посетители с другото дете и това ще ги избави от ужаса да видят по какъв начин убиват най-близкия им човек. Около 19 ч. на вратата се звъни, само че Колята не отваря. Дългите години в ъндърграунда са го научили да бъде внимателен, а довечера той не чака никого. Двамата непознати на стълбището обаче не мислят да се отхвърлят. С няколко шута избиват вратата на жилището и с крясъци: „ Не мърдай, полиция! “ нахлуват вътре.

Мъжете не носят маски, само че по-късно тъщата по този начин и не съумява да опише лицата им при разпитите. Просват дамата на пода и хукват след Колята, който се пробва да се скрие детската стая. Това не смущава убийците, които нахлуват след него и изстрелват един патрон в главата и шест в тялото му пред очите на детето. Внезапно токът в квартала стопира и убийците изчезват в тъмното. Тъщата на Колята дълго не може да пристигна на себе си, а когато първичният потрес отминава, звъни не в полицията, а на щерка си. На мястото на убийството за 20-на минути идва полиция и Бърза помощ, лекарите единствено установяват гибелта на мъжа. По неведоми пътища приятелите на Колята разбрат за нещастието и пространството пред блока се изпълва с лъскави коли. Дебеловратите момчета са отвън себе си от бяс, откакто губят следващия човек от своите редици. Разпитани са съседи, само че всички настояват, че не са видели никого във входа, макар ранния час.

Криминалисти стартират да работят по няколко версии, като са безапелационни, че убийството на Колята е обвързвано със гибелта на Женята и Данкина. И тримата имат значително врагове, свързани са с опиати, обири на коли и рекет, само че проверяващите по този начин и не стигат нито до поръчителите на разстрелите, нито до убийците. Една от версиите гласи, че тримата сикаджии са държали компромати за подкупни политици, служители на реда и магистрати, като по този начин се чувствали недосегаеми.

Министерство на вътрешните работи афишира, че Колята има богато престъпно досие. През част от „ кариерата “ си той е бил телохранител на Женята. През 1993 година Петров е регистриран за кражба на публично имущество, през 1994 година отмъква движимости от автомобил. Четири години по-късно Николай Петров към този момент е с условна присъда от 1 година за кражба, а през 2000 година е регистриран за нанасяне на междинна телесна щета. В досието му в полицията Колята се води като част от група автоапаши на Ганеца, която прибира откупи против връщане на откраднатите коли. През септември 2002 година Колята дружно с Николай Зарев-Данкина и още четирима престъпно проявени са арестувани за обир и нелегално владение на оръжие. По случая е формирано дело, Петров е махленски в присъединяване в действието, само че не е притеглен към наказателна отговорност и не е арестуван. Името му нашумява през февруари 2003 година, когато е един от четирима задържани при интервенция на Министерство на вътрешните работи поради изнудване на треньорката по спортна пукотевица Йорданка Среброва от Велико Търново. Тя идва в София на съревнование на стрелбището на Министерство на вътрешните работи в кв. „ Гео Милев “ и паркира автомобила си начело. Колата изчезва под носа на полицията, а дамата получава позвъняване с искане за откуп. Среброва обаче се свързва със състезател, офицер от Министерство на вътрешните работи, а той се обажда на основния секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Бойко Борисов. По клетките на GSM-ите рекетьорите са хванати в заведение в Студентския град. Освен Колята, в групата са състезателят по съвременен петобой Цанко Хантов, някогашният петобоец Емил Трухчев, сумистът Петър Стоянов, който по-късно се оказва главатар на бандата на „ Килърите “. До дело обаче по този начин и не се стига, сикаджиите остават неосъдени, където някой на мира извършва смъртните им присъди.

11 години след разстреля вандали оскверняват гроба му
Разхвърлят костите му, търсят дискове с компромати


Николай Колев – Колята е имал крими досие на апаш и рекетьор.

През 2014 година гробът на Колята в родното му село Карабунар, Пазарджишко, е опозорен от вандали, ковчегът е изваден от гробницата и разрушен. На злокобната панорама първа се натъкнала жена от Карабунар, която отишла поради идната Задушница. Пристъпвайки прага на гробищата, тя била вцепенена. Под паметника на Колята имало дупка с размерите на човек. От там бил измъкнат ковчегът на покойника и насечен евентуално с секира. Костите на Николай били разхвърляни в близост. Жената незабавно се обадила на околните на заровения и разказала какво е видяла. Полицията работи по версиите, че може да са търсени някакви полезности или закъсняло възмездие, само че нищо по този начин и не е потвърдено. Друга версия гласи, че вандалите са желали да намерят  компроматите, които убитият пазел приживе. В гробницата са открити дискове, само че те били със записи на Азис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР