20 години Културно-информационен център Босилеград - отбелязаха българите в западните

...
20 години Културно-информационен център Босилеград - отбелязаха българите в западните
Коментари Харесай

Културно-информационен център Босилеград навърши 20 години

20 години Културно-информационен център " Босилеград " - означиха българите в западните околности. Центърът е една от най-активните български организации в чужбина.


Културно-информационният център се утвърди като авторитетна осведомителна и филантропична институция, а неговите сътрудници са определяни като днешни възрожденци - към това мнение се сплотиха участниците в срещата. Коментирани бяха и проблемите на българското малцинство в Сърбия.

Валери Симеонов - вицепремиер: Въпросите са доста, само че аз аз съм тук, с цел да заявявам, че българската страна приема драговолно потребностите, ползите и болките на нашите сънародници в Западните околности и съм тук, с цел да заявявам, че България ще свърши нужното и ще извърши своите задължения.

Центърът в Босилеград дава късмет на стотици млади българи да завършат образованието си в България, стотици деца почиваха на българското Черноморие, на хиляди българи бе оказано подпомагане за придобиване на българско поданство. Две десетилетия непрекъснато бе разполагаем на българите в Западните околности, защитавайки техните права и ползи.
Иван Николов - ръководител на КИЦ „ Босилеград ": В съпоставяне с 1998 година, когато вие не можехте да влезете умерено и да се разноските в Босилеград, в този момент е допустимо вицепремиерът на България да пристигна в Културно-информационния център и да държи тирада. Това несъмнено е стъпка напред.
Годишнината на центъра беше маркирана и с концерт довечера, присъединяване ще вземат сформира и от България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР