20 души загинаха след като самолет от времето на Втората

...
20 души загинаха след като самолет от времето на Втората
Коментари Харесай

20 души загинаха при катастрофа със самолет от времето на Втората световна война

20 души починаха откакто аероплан от времето на Втората международна война се разруши в планините на Швейцария, потвърдиха от швейцарската полиция. Сред жертвите, с изключение на швейцарци, има и тричленно семейство от Австрия. 
Причините за случилото се за момента не са ясни. От силите на реда обаче изключват да става дума за конфликт с различен самолет  или някакъв обект и за момента показват като най-вероятна версия детонация във въздуха.
Самолетът " Юнкер " е създаден в Германия през 1939 година и принадлежи на компанията " Ю-Еър ", която е обвързвана с швейцарските военновъздушни сили. Машината може да транспортира до 17 пасажери и трима души екипаж, а съгласно немския вестник " Блик " потенциалът й е бил напълнен.
Полетът е почнал в Тичино, в южната част на страната и е трябвало да приключи на летище " Дюбендорф " край Цюрих. Според очевидец, представен от локален вестник, самолетът се превъртял на 180 градуса и паднал " като камък ". 
Авиокомпания " Ю-Еър " има общо четири самолета " Юнкер ", които могат да се наемат. Пилотите работят на доброволни начала, само че всички са някогашни военни или професионални летци. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР