20 автобуса с български граждани са били забавени на ГКПП

...
20 автобуса с български граждани са били забавени на ГКПП
Коментари Харесай

20 автобуса с българи са били забавени на сръбско-унгарската граница


20 рейса с български жители са били забавени на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош – Рьоске на сръбско-унгарската граница. Сигнали са подадени във Външното ни министерство малко преди среднощ против 1 април.

Посолството на България в Будапеща е оказало неотложно подпомагане на чакащите ни сънародници, оповестиха от Министерство на външните работи.

След осем диалога с основния дежурен на Министерство на вътрешните работи – Унгария е открито, че от март на граничните пунктове на Унгария се организира непрекъсната интервенция „ Сухопътни граници 2018 “. Това важи изключително за уязвимите за миграционен напън посоки. Операцията включва тотална инспекция на всички моторни транспортни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат изключително внимание на тирове и рейсове.

Това е повода за забавянето на рейсовете с българи, измежду които и възпитаници. Министерство на външните работи е уведомило навреме подалите сигнала за интервенция „ Сухопътни граници 2018 “.

От Министерство на външните работи припомнят, че отбелязването на католическия Великден, пониженият брой чиновници на граничен надзор и парламентарните избори в Унгария на 8 април също може да утежнят прекосяването през страната.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош – Рьоске е върху главната пътна артерия, водеща от България към Виена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР