20,8% е ръстът на строителството през първото шестмесечие на 2016

...
20,8% е ръстът на строителството през първото шестмесечие на 2016
Коментари Харесай

Евросредствата – нож с две остриета в строителството

20,8% е растежът на строителството през първото шестмесечие на 2016 годин а. Това стана ясно на конференция за развиването на сектора. Ресорният министър Николай Нанков е удовлетворен от вложенията в инфраструктура, които ще продължат и през идната година.

Около ¾ от заетостта в бранша се дължи на публични поръчки .

Като нож с две остриета той дефинира пристрастяването към евросредствата. Браншът би трябвало да се готви за още по-радикалните промени в кохезионната политика след 2020, предложи Нанков. Той пожела секторът да бъде отворен към новите благоприятни условия .

2018 ще е сериозна за строителството на противоречивия сектор на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. В средата на 2019 година би трябвало да бъде определен строител. Тази част от автомагистрала " Струма " ще бъде тежък изпит за строителите, разгласи районният министър. Приоритет за държавното управление остава Автомагистрала " Хемус ", стана ясно от думите на районния министър.

Предстои и динамична година за ВиК бранша, предизвести още Николай Нанков.

Според Лиляна Павлова идната година ще е предизвикателство . Сега с по-малко пари ще би трябвало да се вършат повече неща. Минус 15 милиарда евро ни дава Брекзит през 2020 , предизвести още министърът по европредседателството. Разводът постоянно е безценен, предизвести Павлова . Трябва да сме по-силни след Брекзит, акцентира още тя и прикани " да не бъдем беззъби " и да отстояваме ползите си.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали, че в София през последните години се строи доста. 153 мостови уреди са ремонтирани в града. 90 детски градини са издигнати,3 учебни заведения, както и доста детски площадки са построени на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Фандъкова усеща, че жителите са сериозни по какъв начин се харчат средствата им. Хубавите неща в София, съгласно нея са повече от проблемите, макар че и с хубавото бързо се привиква.

Фандъкова уточни, че чака от изпълнителите на планове качествена работ а. Отчуждаването и реституцията са измежду проблемите на Столична община, съгласно основния проектант Здравко Здравков. Според него би трябвало и да сме малко по-трезви в вложенията. Главният проектант на столицата напомни какъв брой е значимо да има Закон за София . Работим настойчиво за смяна на метода на напредване в града, увери още Здравко Здравков.

Столична община желала град на хората, а не град на колите . Акцията му е да се развива София като град на пешеходци. Предизвикателства са големи, както и проблемите, акцентира основният проектант на София. С поддръжката на строителите обаче той се надява проблемите да се решат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР