20-30% скок на цените в ресторантите, прогнозират от БХРА след

...
20-30% скок на цените в ресторантите, прогнозират от БХРА след
Коментари Харесай

БХРА: Ще има 20-30% скок на цените в ресторантите, след връщането на ДДС

20-30% скок на цените в заведенията за хранене, предвиждат от БХРА след връщането на 20% Данък добавена стойност, сподели в изявление за бТВ Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

" Цените ще се вдигнат сензитивно. За избрана облага, би трябвало да имаш оборот, а по този начин ще спадне потрбелението. С 20-30% скок на цените, би трябвало да се пренасочат средства в труд ", добави той.

" Основното е, че нашият бизнес е извънредно сериозен и характерен. Данък добавена стойност е един индиректен налог, само че в някои случаи в стопанската система минава в директен. Това е един от главните причини за изсветляване на бизнеса ни. При взимане на такова решение страната имаше значителен интерес. Намалявайки Данък добавена стойност за нашия бранш, се усилиха социално-осигурителните прагове и МРЗ с 200 лева.Отправям зов към политиците и да им напомня, че това е визитната картичка на България пред света ", сподели още Димитров.

Според икономиста Калоян Стайков, такова повишаване е безусловно основателно. " Този бранш доста елементарно трансферира нарастване на цени, получаваше обезщетения за цени на тока, диференцирани ставки ", напомни обаче той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР