20-30 хиляди души трябва да се вдигнат в Москва и

...
20-30 хиляди души трябва да се вдигнат в Москва и
Коментари Харесай

Руски опозиционер призова да се превземе Кремъл

20-30 хиляди души би трябвало да се вдигнат в Москва и да завладяват Кремъл. Защото който владее Кремъл, владее властта в Русия. Това сподели опозиционният съветски политик Михаил Ходорковски в изявление за журналиста Юрий Дуд.

" Мисля, че с изключение на разновидността този режим [на Путин] да си отиде по натурален път, може да възникне обстановка, при която да настъпи разединение в елита. Ако извадим шанс това да се случи, елитът ще се раздели не на положителни и неприятни, а на неприятни и доста неприятни. И ние ще би трябвало да се възползваме от това разединение, с цел да сложим завършек на този режим по-рано, в сравнение с това може да стане по натурален метод ", изясни той.

Ходорковски призна, че точно затова е подкрепил през лятото на 2023 година военния бунт на притежателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Тогава опозиционерът прикани руснаците да оказват помощ на наемниците на Пригожин с " бензин и дизел ", с цел да могат те да стигнат до Москва, а също и да убедят тези, " които ще бъдат изпратени да го спрат, че към този момент имаме общ зложелател ". 

Въпреки че Пригожин обществено разгласи премия за главата ми от половин милион $, аз го поддържах тогава - тъй като в случай че имаш зложелател, който може да се сблъска с различен твой зложелател и да отслаби властта му, тъй че режимът да завърши и войната в Украйна да свърши, има смисъл да го подкрепиш, сподели Ходорковски.

Готов съм да си затворя очите в този случай. Но несъмнено, в случай че Пригожин бе пристигнал на власт, аз нямаше да седна да пия чай с него, добави политикът. 

Първо би трябвало да приключите с единия зложелател, по-силния, а по-късно да се справите с другия, който е по-слаб. Само по този метод се печелят сходни борби, изясни още Ходорковски.

Опозиционерът е на мнение, че Пригожин е имал " действителен късмет " да смъкна Путин, защото диктаторът тогава избяга от Москва с цялото си управление.

" Ако подобен късмет към момента съществува и в случай че някой кръвопиец е част от този късмет, аз ще прикани този кръвопиец да бъде употребен, тъй че и двамата кръвопийци в последна сметка да бъдат отстранени ", изясни Ходорковски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР