20-25% от децата у нас страдат от затлъстяване, а някои

...
20-25% от децата у нас страдат от затлъстяване, а някои
Коментари Харесай

Как трябва да се хранят децата ни

20-25% от децата у нас страдат от затлъстяване, а някои от тях от свръхтегло. През последните години спциалистите от хранене и диететика основават нови наредби за моделиране на храненето.

"Важно е да се направи режим - следен модел на хранене. Добре е родителите да бъдат осведомени и да имат своята отговорност с топла закуска и подкрепителни хранения ", сподели в "Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика.

Тя добави още, че е добре децата в учебните заведения да имат достъп до здравословни храни - ябълка,банан, морков и да има по-голяма осведоменост за здравословния метод на живот.

"Бюфетното хранене не подхожда на рекомендациите, а учебните столове не оферират задоволително вкусна храна. Заради това децата се хранят на улицата с тестени храни. Ние нямаме предложение на здравни познания в нашите учебни стратегии. Това се смята за разкош или е времеемко, което не е належащо. 5-15% деца ще имат опция да надграждат своите познания след учебни заведения. Всички би трябвало да го вършат ", сподели проф. Байкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР