2. Вегетарианска шкембе чорба 150-200 г гъби кладница200 мл прясно

...
2. Вегетарианска шкембе чорба 150-200 г гъби кладница200 мл прясно
Коментари Харесай

Постно шкембе и още нещо

2. Вегетарианска шкембе супа

150-200 г гъби кладница
200 мл прясно мляко
3 с. л. масло
3 с. л. брашно
сол, черен пипер, червен пипер
Измиваме и нарязваме кладницата на дребни залчета. В тенджера загряваме 2 с. л. от маслото и запържваме за 1-2 минути брашно, разбърквайки непрекъснато. Добавяме 500 мл вода и бъркаме, до момента в който бучиците брашно изчезнат. Добавяме гъбите и оставяме да поври десетина минути. Изсипваме във врящата чорба и млякото, оставяме да поври още няколко минути и отстраняваме от котлона. Подправяме с черен пипер и сол на усет.
В дребна купичка разтапяме 1 с. л. масло, прибавяме малко червен пипер, запържваме за няколко секунди и подправяме супата с получилата се ароматна примес.
Сервираме супата с чесън и оцет, а за феновете на доста лютото - пикантен червен пипер. Мариновани люти чушлета също са положително допълнение към вегетарианската шкембе супа

1. Гювеч с кладница и доста зеленчуци

Необходими артикули за 4 порции:

1 огромен буркан гъби кладница /или 500 г печурки/,

2 глави лук,

2 едри моркова,

1 огромна чушка,

30 г целина,

2-3 домата или 1 с.л. доматено пюре,

3-4 щипки суха мащерка, черен пипер на зърна, сол, зехтин,

50 г бяло вино.

Приготвяне:

Нарежете всички гъби и зеленчуци на едри части и ги смесете в гювеча. Добавете мазнината и подправките, долейте 3 ч.ч. вода. Похлупете гювеча и го оставете да се задушава за към час и половина в приблизително гореща фурна, на 150 градуса. Накрая отхлупете ястието и го оставете за още 5-10 минути, с цел да хване коричка. Поднесете го с чаша алено изсъхнало вино.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР