“2% увеличение на тока за София и региона, 3% за

...
“2% увеличение на тока за София и региона, 3% за
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Цената на тока в България е най-ниската за целия ЕС

“2% нарастване на тока за София и района, 3% за другите места, освен това развиване на обстановката, това е най-ниското за целия Европейски Съюз. В такава обстановка на рецесии и на война е добре”. Това разяснява Мартин Димитров от “Демократична България” в предаването “Още от деня” в Българска национална телевизия във връзка оповестеното от КЕВР нарастване в цените на тока.

“Обещахме диференцирано Данък добавена стойност за парното, което да стане 9%, сега е 20%, това ще компенсира част от повишаването. Крайното нарастване ще бъде по-малко като въведем диференцираното Данък добавена стойност, което сме обещали”. Така той разяснява по-високите цени за парно, които КЕВР заяви по-рано през днешния ден.

70% от парното е газ. Алтернативните доставки се чакат да бъдат по-ниски от цените на " Газпром ", обаче и цената на " Газпром " доста нарастна, изясни Димитров.

“Дори да бяхме останали на съветски газ, в този момент щеше да има сходно нарастване на цените. Има международна наклонност за повишаване на газа и ние не можем да избягаме от нея. Виновна е войната, поради нея има голямо повишаване на газа”, добави още депутатът от “Демократична България”.

Той сподели също по този начин, че занапред ще се прави оценка работата на КЕВР у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР