2 секунди може да изглеждат като миг, но в света

...
2 секунди може да изглеждат като миг, но в света
Коментари Харесай

Правилото за 2-те секунди в е-търговията

2 секунди може да наподобяват като момент, само че в света на онлайн пазаруването те се усещат като безкрайност. 

Тези начални секунди са извънредно значими за триумфа на покупката - в случай че уеб сайтът не се зареди до приключването им, потребителите най-вероятно не престават напред към различен уебсайт или конкуренцията. 

Отдавна минаха времената на магазините, пред които се чакаше 15 минути да отворят - към този момент за модерните хора другото предложение, и идващото, и следващото, са на един клик разстояние. 

Компанията SOASTA - американски пазарен водач в региона на разбора на осъществяването, показа отчет, озаглавен " 2016 Holiday Retail Insights ". В него да вземем за пример тя показва, че в случай че даден уебсайт се зарежда за по-дълго от 2 секунди, той най-вероятно ще изгуби диалога с клиента, или пък той ще се откаже от опцията за покупка. Забавяне единствено с 1 секунда нормално води до 8% увеличение на равнището на отричане от уеб страницата. Друг извод от проучването е, че 28% от хората не биха се завърнали в уебсайт, който им се е заредил постепенно. 

Дори да сте много уверени в лоялността на клиентите си, въпреки всичко би трябвало да изучавате бързината на опциите си за е-търговия и да я взимате поради. 

Проучването на американската компания също сочи, че страници, които се зареждат за над 5 секунди, рискуват до 48% от насочилите се към тях да се откажат да чакат. Тоест, съвсем половината от евентуалните клиенти биха били склонни да скочат в различен уебсайт при такова закъснение. 

Скоростта е един от значимите фактори за премерване на уеб страниците от Гугъл. Колкото по-бързо се зареди даден уебсайт, толкоз по-висок сан има той в интернет търсачката. Така че, в случай че желаете да ви намират хората, преди всичко, оттатък оптимизцията която вършиме, PPC и линковете към вас, се уверете, че се зареждате бързо. 

Освен това, бъдете мобилни. Отново този по този начин повтарян съвет е в действие, дори повече от всеки път. 

Без да е изненада, резултатите и от това проучване са посочили, че мобилният трафик е доста значим. През 2015 година в Съединени американски щати по време на така наречен Черен петък, 75% от трафика към уеб страниците е пристигнал от мобилни устройства. Тази година се чака да е още повече. 

Много е значимо за е-търговците мобилните им приложения за iOS и Android и количките им за онлайн извършване на покупки да действат безгрешно. 

Онлайн търговците на дребно би трябвало да заобикалят всички неуредици, които може да им костват пари. Трудно е да се пресметне какъв брой тъкмо би им коствал даден проблем, само че може и да е много. Ако Amazon да вземем за пример изгуби наличие в интернет за 20 минути, това би й коствало над 3,75 млн. $ загуби от продажби. 

За 1000-те най-големи бизнеси на Съединени американски щати Fortune 1000, забавянето на интернет уеб страниците коства сред 1,25 и 2,5 милиарда $. 

След всичко казано дотук съветът е: в случай че сте в средата на подготовката на уеб страницата ви за извършването на покупки по време на празниците, уверете се, че не оферирате предложения, налични след повече от 2 секунди очакване. 

По препоръки на Моли Рейнълдс в уеб страницата на сп.Inc
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР