2. Съществува магия и за микровълновата фурна При нея също

...
2. Съществува магия и за микровълновата фурна При нея също
Коментари Харесай

Поразително, Безотказни Са! 13 Магии, С Които Да Изчистите Всеки Съд И Уред В Кухнята За Секунди

2. Съществува магия и за микровълновата фурна

При нея също можете да си спестите усиленото триене. Намокрете щедро гъба, сложете я в микровълновата и пуснете уреда за 2 минути на висока степен. Отделящата се пара ще свърши чудеса с наслоената нечистотия. След това ще би трябвало единствено да си сложите кухненската ръкавица и да избършете с гъбата вътрешността на микровълновата. Внимание: ръкавицата е наложителна, защото гъбата ще бъде в действителност доста гореща!

3. Почистване на грила

Обелете лук, разполовете го и забийте вилица в по-тясната част на едната половина. С това приспособление търкайте решетките на включения нажежен грил. Освен, че ще ги почисти, упражнението с лука ще обезпечи и в допълнение вкусно благоухание за идващото потребление на скарата.

4. Полепналата нечистотия по кухненските шкафове

Рецептата е напълно елементарна: смесете 1 част растително олио с 2 елементи сода за самун, разбъркайте добре и сте подготвени! Използвайте гъба или парцал, с цел да търкате повърхностите на шкафовете, а за ъгълчетата и други особени зони можете да си помагате с четка за зъби.

5. Дървени дъски за рязане

За да почистите сполучливо всички внезапни по тях, разполовете лимон и натъркайте дъската с едната половина (държите за кората и мокрите дъската със сока от сърцевината). След това покрийте намазаната с лимонен сок дъска с кашер сол (или друга сол с по-едри частици), изчакайте 10-15 минути. Щом изтекат, вземете още веднъж половинката от лимона и с нейна помощ натъркайте солта върху дъската.

6. Пластмасови дъски за рязане

И за тях си има „ пиниз “. Запушете умивалника и покрийте дъното с 2-3 пръста вода. Сипете вътре и обилно количество белина – към 1 чаша. Накиснете дъските в този разтвор и ги оставете там за към час. След това източете водата от умивалника и изплакнете деликатно всичко.

7. Остатъци от сирене или кашкавал по рендето

Използвайте нечистия апарат, с цел да настържете недопечен картоф. Присъщата му неотстъпчивост, в композиция със съдържащата се оксалова киселина, ще отстрани полепналите останки от твърди млечни артикули.

8. Загорели тенджери и тигани

Покрийте съда с вода. Изсипете вътре и чаена чаша бял оцет, по-късно сложете на котлона и изчакайте течността да заври. Добавете 2 супени лъжици сода за самун, изпразнете тигана и ще можете без усложнения да го изтъркате.

9. Стъклени тави за печене

Намачкайте топка алуминиево фолио, прибавете препарат за миене на съдове и търкайте.

10. Белезникавата „ пелена “ по чашите

Сигурно ви се е случвало да забележите нещо като белезникаво покритие по сякаш измитите стъклените чаши (особено в случай че ползвате съдомиялна). Неприятно е, само че елементарно можете да се справите с казуса. Напоете кухненска хартия с оцет, изстискайте непотребната течност и избършете чашата. След такова отнасяне тя ще бъде кристално чиста.

11. Почистване на мелничка за кафе/подправки

За да се отървете от остатъчните аромати след приложимост, използвайте мелничката, с цел да стриете на прахуляк недопечен ориз, корав самун или захар. Всяко от тези три оферти ще ви свърши чудесна работа.

12. Форми за печене на мъфини

Дупките са дребни, тъй че задачата да бъдат измити е много досадна. Ще се улесните доста, в случай че употребявате четка за бебешки шишета.

13. Почистване на елементарен котлон

Не го заливайте с вода! Трябва единствено да го избършете с мокър парцал, а в случай че полепналите останки от готвене са прекомерно упорити, поръсете със сода за самун, изчакайте 10 минути и по-късно приложете „ лечението “ с парцала./vchas.net
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР