2-рият “София филм фест на брега продължава до 29 март

...
2-рият “София филм фест на брега продължава до 29 март
Коментари Харесай

Популярният сръбски режисьор Радивое Андрич пристига в Бургас за “София филм фест на брега”

2-рият “София филм фест на брега ” продължава до 29 март в Културен дом НХК и се провежда от Арт Фест с финансовата поддръжка на Община Бургас.
С три кино лентата на Радивое Андрич ще бъде маркирано визитата на известния  сръбския режисьор на 22-рия “София филм фест на брега ” в Бургас. Програмата включва и най-новия “Светкавици още веднъж! ”. Лентата е самобитно продължение на втората му кинотворба “Светкавици! ” от 2001 година. След прожекцията през днешния ден, 27 март, от 18.00 часа, Радивое Андрич ще опише за кино лентата от сцената на Културен дом НХК и ще отговори на въпросите на публиката.

Филмовата рецензия го беше определила като “първия югославски комерсиален ъндърграунд филм ”, а 22 години по-късно “Светкавици още веднъж! ” ще ни напомни някои от героите на първия филм, които, заедно с новото потомство младежи, не престават да се борят със остарели и нови провокации, поднесени им от живота.

Сценарият е на Сърджа Анджелич, а в функциите са Сергей Трифунович, Борис Миливоевич, Никола Джуричко, Мая Манджука, Милица Вуйович.

Андрич е един от най-популярните модерни сръбски режисьори и е добре прочут на бургаската аудитория. На първото издание на фестивала през 2003 година е измежду формалните посетители в Бургас, а киноманите са гледали шлагерите “Светкавици ” и “Когато порасна, ще стана кенгуру ”, които ще могат да си напомнят в специфична ретроспектива на тазгодишния филмфест. На юбилейното издание на “София филм фест на брега ” през 2022 година  “Как се научих да хвърча ” на Андрич завоюва Голямата премия на Община Бургас “Сребриста чайка ”, присъдена от професионалното жури “за лекотата, с която повежда феновете през значимите тематики - за гибелта, войната, разделянето и безконечните въпроси на живота ”.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР