2 майки от Масачузетс направиха адаптивно облекло за деца с увреждания. Те се надяват да го доведат до масите.

...
Казват, че необходимостта е майката на изобретенията и това изобретение
Коментари Харесай

Казват, че необходимостта е майката на изобретенията и това изобретение е дошло от две майки от Масачузетс с нужда: облекло за хора с увреждания. Nikki Puzzo и Joanne DiCamillo основаха befree, адаптивна марка за облекло – вдъхновена от дъщерята на Puzzo, Стела.

„Не позволявам на нищо да ме спре в живота – и това е доста готино“, каза Стела пред CBS News.

Осмокласничката обича да плува, да прави гимнастика и да тренира с треньор, каза майка й.

Родена със спастична квадриплегия церебрална парализа, Стела беше на 5 години, когато претърпя операция на двойна тазобедрена става, която я остави с гипсове на двата крака и щанга между тях, правейки я невъзможно да носи традиционни панталони.

>

Хирурзите казаха на Пуцо, че дъщеря й ще трябва да носи рокли или дълга тениска в продължение на три месеца, докато се възстанови.

„Тя не обича да гледа каквито и да било скоби или лепенки или нещо подобно на разрези“, каза Пуцо пред CBS News. „И така, реших да изляза и да й направя чифт панталони.“

Използвайки чифт ярко оцветено долнище на пижама, тя ги разглоби по шевовете и заши велкро. Това беше просто решение, но беше „промяна на играта“ за дъщеря й, каза тя.

„И след това на следоперативната й среща тя ги носеше“, добави Пуцо. „И лекарят в [Бостънската] детска [болница] каза: „Трябва да направите тези. Толкова много родители ни питат през цялото време с какво да облекат децата си и вие в общи линии решихте този проблем.“

< p>Когато разказа казаното от хирурга, Джоан ДиКамило беше шокирана.

„Бях просто поразен от това“, каза ДиКамило пред CBS News. „Това беше просто нещо, което липсваше на пазара и просто нещо, което не съществуваше.“

Там бе роден befree. Но тъй като нито една от жените няма моден опит, те привлякоха помощта на трета майка: 85-годишната майка на ДиКамило, която може да шие.

И трите жени работиха върху следващия прототип, като в крайна сметка преминаха от Велкро за ципове след консултация с медицински експерти. Те получиха патенти за полезност и дизайн за своите панталони и стартираха уебсайта си през 2022 г.

„Искаме хората да се „обличат с по-малко стрес“, каза Пуцо, което е мотото на компанията.

Въпреки че befree събра пари чрез кампания за групово финансиране, компанията се самофинансира предимно според ДиКамило. Все още не са търсили външни инвестиции.

Въпреки че други компании продават адаптивни дрехи, DiCamillo се надява, че тяхната компания ще го превърне в мейнстрийм. Тяхната мечта е след пет години техните адаптивни дрехи да бъдат често срещани в магазините и да се продават заедно с традиционните дрехи.

DiCamillo отбеляза, че потенциалните купувачи не се ограничават само до деца с увреждания, но и възрастни с увреждания и други хора, които се възстановяват след операции. „Пазарът е наистина огромен“, каза тя.

„Започнахме да получаваме много заявки, когато хората видяха панталоните на детето“, каза ДиКамило. „Получихме много заявки за размери за възрастни.“

Следващото облекло в техния списък?

„И така, клиновете [са] в процес на работа – както и късите панталони и джогингите“, каза Пуцо.

„И дънки“, добави дъщеря й.

Като всяка майка, Пуцо иска дъщеря й да израсне и да стане независима. Тя даде обещание на Стела да направи всичко по силите си, за да й даде тази свобода - без значение какво.

„Искам да й внуша, че е красива, мощна, силна, независимо от всичко“, каза тя. „И тя винаги може да направи каквото си намисли и аз вярвам в това, нали знаете, независимо дали е способна или не.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР