2 кг контрабандни златни изделия на стойност 144 067 лева

...
2 кг контрабандни златни изделия на стойност 144 067 лева
Коментари Харесай

Златни откливки за 110 506 лв. спряха на „Капитан Андреево“

2 кг контрабандни златни произведения на стойност 144 067 лв. откриха на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ при инспекции на две транспортни средства, оповестяват от Агенция „ Митници “.

На 14 октомври на пункта дошъл товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от турски жител, пътуващ от България за Турция. При щателна инспекция в шофьорската кабина на пода зад пасажерската седалка е открит пакет с две отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Експертизата открила, че са златни, с общо тегло 1628.30 грама, на стойност 110 506 лв..

Контрабандните златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. 55-годишният турски жител е притеглен към наказателна отговорност и е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “, както и възбрана да напуща страната.

Златни украшения са били открити предходната седмица и в лек автомобил, влизащ в страната от Турция.В него пътували водачът и негова спътница- румънски жители. Те декларирали, че не придвижват персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление. При персонален обзор на дамата в бельото ѝ са открити 372.90 грама златни украшения – пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци, на стойност 33 561 лв.. За нарушаването е формиран акт по Валутния закон.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР