2 инсулта в рамките на около 2 месеца убиха популярния

...
2 инсулта в рамките на около 2 месеца убиха популярния
Коментари Харесай

2 инсулта за 2 месеца пратиха в отвъдното варненския журналист Неделчо Михайлов

2 инсулта в границите на към 2 месеца убиха известния тв водещ и варненски политик Неделчо Михайлов. Навръх Деня на Независимостта, 22 септември, той получи тежък мозъчен удар и издъхна минути по-късно.

Само 2 месеца по-рано Михайлов влиза по неотложност във Варненската болница с тежък инсулт. Лекарите съумяват да закрепят здравословното му положение с вярата, че рано или късно журналистът, политик и кмет ще успее да се възвърне изцяло.  И въпреки че съблюдава всички медицински рекомендации, Неделчо има проблеми с ръцете, където инсултът оставя леки провали. Това е повода вторият му разказ „ Реквием за положителния бандит ” да остане недописан.

В началото на септември някогашният кмет на регион „ Владислав Варненчик ” във Варна усеща прилив на сила. Говори със свои другари, майтапи се и даже обмисля нови бизнес инициативи. В едно е безапелационен - в никакъв случай повече няма да се занимава нито с публицистика, нито с политика, нито с ръководството на община Варна. Щял да се посвети само и напълно на писането на книги. Вдъхновението му идва от първия разказ „ Балкански буквар ”, който известно време е измежду хитовите заглавия на книжния пазар.

„ Адски ме тормози това, че народът доста изтъпя. За голямо мое страдание умните българи към този момент са тихи. Те не желаят да имат нищо общо с кресливите простаци, които стават от ден на ден в България ”, споделяше Неделчо Михайлов. Той беше стигнал до убеждението, че думите в България към този момент нищо не значат, а публицистиката се е трансформирала в обслужващ поминък от сферата на услугите. Овен с писане, Неделчо се занимаваше и с музика. Варненската група „ Lost ”, в която взе участие, има издадени няколко албума и грамофонна плоча.

За страдание, вторият инсулт, получен на 22 септември, поставя точка на земното му престояване. Неочакваната гибел на 56-годишният мъж натъжава хиляди хора в цяла България.

Неделчо Михайлов е роден на 19 март 1965 година Изучавал е „ Богословие ” в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски ”. След това приключва компетентност „ Право ”. През 2011 година е кмет на регион „ Владислав Варненчик ”. Бил е ръководител на непрекъснатата комисия „ Европейски въпроси и интернационално съдействие ” в Общинския съвет на морската столица. Той е главен идеолог и водач е на партията „ Движение Нашият град ”. Неделчо има две момчета от два брака. Малкият му наследник е на 12 години. Втората му брачна половинка работи като правист в Областната администрация на Варна, писа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР