2-годишното дете в кома е в много тежко състояние. Това

...
2-годишното дете в кома е в много тежко състояние. Това
Коментари Харесай

2-годишното дете в кома е в тежко състояние, с отливка се търси кой го е нахапал

2-годишното дете в кома е в доста тежко положение. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата. Майката, която го е осиновила преди година, е споделила, че детето било паднало от леглото. Заради тежките пострадвания, обаче, лекарите се усъмнили и подали сигнал до полиция и прокуратура.

Детето, което е на 1 година и 9 месеца е имало контузии по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания, черепно мозъчна контузия, разкъсвания. Тези обстоятелства, предиздвикали лекарите да се усъмнят във версията на майката. Съответно те подали сигнал на тел. 112.

Незабавно са почнали дейности по следствието за определяне на фактическата конюнктура по случая - разпити на очевидци и други Заради спорни данни са били назначени експертизи за определяне на психологичното положение на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че контузиите по тялото на момичето са нанесени от майката.
 Осиновителка от Пловдив арестувана за нечовечен побой над 2-годишно дете
Осиновителка от Пловдив арестувана за нечовечен побой над 2-годишно дете

Детето е в кома и с заплаха за живота в болница

Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде направено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да откри типа и характера на телесните повреди и най-много механизма на тяхното причиняване. Назначена е и сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза на майката, чието умозаключение се чака да бъде направено на следващия ден . По случая е извършена преписка с отдел " Закрила на детето " и обществените служби в гр. Пловдив. Тя е привлечена като обвинена и арестувана за 72 часа.

Говорителят на районната прокуратура Наско Илиев, сподели, че притеснителното в тази ситуация е телесната щета на детето и обяснението на майката. Основно ни касае една телесна щета на главата, която е довела до сериозното положение на дето, както и обяснението на майката, която е обяснила, че детето е паднало и тя, с цел да го свести го хапала. И тъкмо това пояснение накара да се назначи правосъдна психиатрична и психична експертиза на майката, добави Илиев.

Разследването продължава със съществени темпове. Днес ще направи отливка на зъбна картина на майката, с цел да се разбере дали тя в действителност го е захапала, защото другият въпрос, който предстои на изясняване е дали това не го е направил различен човек , който е живял с детето и майката.

Ако се откри нейната виновност, то осиновителката я чака по закон наказване от 3 до 15 години затвор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР