2 години условно с 4 години изпитателен срок получи болногледачка,

...
2 години условно с 4 години изпитателен срок получи болногледачка,
Коментари Харесай

Болногледачка източи спестяванията на възрастна пловдивчанка

2 години условно с 4 години изпитателен период получи болногледачка, която източи дебитната карта на стара жена в Пловдив. Елка Александрова редовно е теглила пари от сметката на дамата, а повода била неприятното ѝ финансово положение и грижата за татко ѝ, заяви trafficnews.bg.

През 2017 година Елена Кацарова, поради напредналата си възраст и събитието, че живее сама, наела Елка да се грижи за нея. Болногледачката имала достъп до всички стаи в жилището на потърпевшата, от време на време оставала да спи там. Докато се грижела за старата пловдивчанка, Елка имала финансови усложнения. Освен това татко ѝ бил здравословно не добре и за него също полагала грижи. Така един ден решила да вземе картата на Кацарова и да изтегли пари от нея. Така и сторила. В следствие върнала парите, само че не след дълго още веднъж изпаднала във финансов колапс. Отново теглила и още веднъж прибирала до един миг, в който спряла да връща парите. Това било през 2019 година, когато е подаден и сигнал до полицията за кражбата на парите. От смеката на Елена липсвали над 9000 лв.. Това били спестяванията ѝ.

Днес Елка Александрова се изправи пред съда. По време на разпоредителното съвещание тя призна напълно виновността си и изиска кратко разследване.

„ Няма по-голям затвор от съвестта ми. Много скърбя. Имах потребност и изтеглих парите. Грижех се за татко ми. Върнах ги и отново ми се наложи. После не можех да ги върна. В момента съм изплатила на Елена 3500 лв. от общо 9220 лв.. Смилете се над мен, дайте ми късмет. Гледам дребното ми внуче. Сутринта плаках, тъй като го оставих на 88-годишната ми майка. Няма кой да гледа детето. Ще върна парите, всичките”, съобщи през сълзи Елка.

Оказа се, че Александрова и различен път е била съдена. Става дума за закононарушение в превоза. Тогава е получила 6 месеца условно. Стъпвайки на този факт от прокуратурата желаеха дейно наказване. Иван Спиров пледираше за 1 година отнемане от независимост при общ режим, като към това наказване той изиска да се причисли и предходното наказание от 6 месеца. Прокурорът настоя и за санкция от 1000 лв..

„ Елка Александрова е направила общо 29 тегления от картата на Кацарова в границите на две години. Пострадалата е ощетена с 9220 лв., като парите от елементи фактически са върнати. Като смекчаващо виновността събитие може да се уточни, че Александрова е била в доста тежко финансово състояние, което я е подтикнало към престъплението”, съобщи прокурор Спиров.

За условно наказание пък пледираше бранителят на Елка – юрист Георги Ламбов. Той уточни, че предходната присъда на клиентката му е била за радикално друго закононарушение. Юристът изложи още, че дамата съжалява, че е върнала част от парите, както и моментната ѝ ангажираност.

В последна сметка последната дума има Окръжен съд. Елка бе осъдена с 2 години условно с 4 изпитателен период. По думите на ръководителя на състава, повдигането на обвиняването по отношение на Елка, както и последното изтегляне на парите, са станали след приключване на изпитателния период от предходното наказание. Именно това разрешава наказването отнемане от независимост да бъде отсрочено с изпитателен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР