2 г. и 4 месеца условно с изпитателен срок от

...
2 г. и 4 месеца условно с изпитателен срок от
Коментари Харесай

Осъдиха пловдивски катаджия за подкуп, купувал материали за МВР с парите

2 година и 4 месеца условно с изпитателен период от 3 година е присъдата на към този момент уволнения от Министерство на вътрешните работи пътен служител на реда Матей Матов, взел рушвет от 300 лева Той ще би трябвало да заплати и санкция от 1000 лева и като част от наказването е лишен от правото да заема управителна служба във вътрешното ведомство за 3 години.  Матей Матов съобщи пред съда, че с парите купил писалищен материали за Министерство на вътрешните работи, тъй като нямало

Матов призна през вчерашния ден виновността си пред Пловдивския областен съд и изясни, че не е харчил парите за себе си. " Купих с тях писалищен материали, тъй като пишех докладни, че нямаме нужните консумативи, само че нямаше позитивна реакция. Има такава порочна процедура в Министерство на вътрешните работи ", съобщи Матов.

Той взел парите от водач без брошура, от чиято кола били свалени номерата. Матов прибрал табелите в кабинета си и му ги върнал, когато получил поискания подкуп.  Обвиненията против него бяха общо четири - с изключение на за подкупа, и за прикриване на извършители, за подбудителство към закононарушение и за сформиране на погрешни публични документи. След като върнал номерата на лидера, той инструктирал сътрудниците си, които ги свалили, да споделят, че не помнят случая. Матей Матов разгласи, че съжалява за постъпките си, и в случай че времето се върне обратно, не би постъпил по този метод. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР