2 август 22-раГорещо. ПП-правителството предава на президента Радев управлението на

...
2 август 22-раГорещо. ПП-правителството предава на президента Радев управлението на
Коментари Харесай

Беновска: Г-да Румен Радев и Гълъб Донев! България, накъде? След ПП, ДБ и БСП?

2 август 22-ра

Горещо. ПП-правителството предава на президента Радев ръководството на България….

Кирил Петков: Искат да забравите, че за 12 години крадяха Вашите пари, желаят да забравите за пачките и кюлчетата, с които пълниха чекмеджетата си, желаят да Ви излъжат, че имат магическа пръчка и могат да понижат цените на бензина, на газа, и спрат международната инфлация, желаят да Ви излъжат, че могат да спрат войната и нейните последствия, а действително желаят да се върнат и да продължат да Ви крадат.

Разбира се, има ги и тези нови месии, които дават обещание възобновление на база на ненавист. Да излезем от Европейския съюз, да излезем от НАТО, да върнем България на три морета. Те за какви Ви мислят – за наивници! Подобни лъжливи тези се изговарят на кг, а действително по дейностите ще ги познаете, когато гласоподаваха против държавното управление дружно с Движение за права и свободи и ГЕРБ и неодобряваха антикорупционното законодателство.

За троянския кон в държавното управление Слави Трифонов не желая дори да приказвам, тъй като имам вяра, че той е към този момент част от историята. Докато пееше за Македония, негови министри желаеха следващите милиарди без надзор.

Не допускайте такива политици повече!

2 август 22-ра

Горещо.

Радев назначава 4-то служебно правителство…

Румен Радев: Вие, поемате отговорност за ръководството на България в сложен миг за страната. Обществена отмалялост от острото политическо опълчване, вихреща се инфлация и обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни браншови организации, липса на готови закони по ПВУ и забуксувала правосъдна промяна, и значими действия за пълноценната ни интеграция в Европейски Съюз!

На този обезпокоителен декор вашето главно предизвикателство е обвързвано със сигурността. В непосредствена непосредственост до България бушува война, чиито последствия се усещат директно у нас и по света. Напрежението на Балканите още веднъж се повишава. Рискът войната да обхване нови територии е действителен. И ваш първи приоритет би трябвало да бъде да не се допусне замесване на страната ни в спора. Да предотвратите рисковете пред националната сигурност. Да ускорите работата по модернизацията на въоръжените ни сили и увеличение на тяхната оперативна съгласуемост със съдружниците от Алианса!

Пряко разследване от войната е световната енергийна рецесия. Тя неизбежно ще изостри общественото напрежение с капацитет за нови политически и управнически рецесии в идните месеци.

Друга пагубна последица от войната е продоволствената рецесия. Тя настава последователно с повишението на цените, с разстройването на индустриалния и търговски цикъл в земеделието.

Вие, би трябвало да разработите изчезналите закони по ПВУ. А и във вашия мандат ще би трябвало да се направи последната решителна крачка за участието на България в Шенгенското пространство. Ние не можем да си позволим да губим повече време и запаси. Не можем да си позволим риска България да остане в периферията на Европейски Съюз!

2 август 22-ра

Горещо.

Гълъб Донев, министър председател на 100-тното държавно управление. Без 100 дни толеранс…

Гълъб Донев: Уважаеми господин президент, уважаема г-жо вицепрезидент, уважаеми сътрудници министри, уважаеми публицисти и посетители! В подобен миг нормално се изрича признателност за доверието и се декларира подготвеност за справяне с голямата отговорност, с която е обвързван поста на министър-председателя. И аз ще го направя.

Научих доста неща за себе си от медиите в последните месеци. Ще си разреша да ви кажа нещо самичък за себе си – не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона!

Понеже разполагам с опит и наблюдаване за отговорностите както на постоянен, по този начин и на длъжностен кабинет, уверено настоявам, че служебното държавно управление не е Б тим в ръководството на страната. И това не е някаква моя маркетингова прищявка. Това отсъжда главният закон.

На нас се пада не леката задача да търсим решения на наследените рецесии без да разполагаме с механизъм на работещо Народно заседание. От сътрудниците си вицепремиери и министри чакам работа на 100% по следните посоки – организирането и провеждането на почтени избори, възобновяване на доверието сред институциите, които съставляват страната, намиране на излаз от всички завещани рецесии, събаряне на политическото напрежение, продължение на работата по ПВУ.

3.08.2022

Горещо. Първата поява на Гълъб Донев…

Беновска: Премиер Донев, невъзпитано е да не отговаряте на медиите! А да си водите монолози!

На 3.08.2022 година Гълъб Донев свика в 19 часа изключителна конференция. Представи антикризисен щаб в енергетиката. Донев не пожела да дава отговор на медиите! И се в втурна по стълбите на Министерски съвет!

Илиана Беновска: Въпроси? Не сме пристигнали в 7 часа вечерта единствено, с цел да Ви гледаме!

Ако Гълъб Донев продължи да вика медиите вечер за по 5 минути, с цел да води монолози – „ аман “ му е работата!

Ето монолога на Донев: Добър вечер на всички! Днес с моя заповед сътворих междуведомствен спешен щаб за енергетиката със задача да предложи решения за преодоляване на хаоса и разрухата в бранша! Да предложи решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа. Да предложи механизми за надзор и смъкване на цените на горивата, както и на цената на електрическата енергия. Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики господин Христо Алексиев. В щаба ще влезе и министърът на енергетиката господин Росен Христов, както и представители на други министерства, на браншовите организации, на КЕВР, на ДАНС, както и представители на работодателите и синдикатите. Контролът по осъществяване на поставените задания на междуведомствения спешен вариант ще реализирам персонално! Щабът ще работи непрестанно, в това число и през почивните дни.

Благодаря на министъра на енергетиката! Искам да уверя българските жители и българския бизнес, че ще създадем всичко допустимо, с цел да осигурим сигурност на доставките на природен газ за страната, предвидимост на цените и да могат българските жители и надлежно бизнестъ да са спокойни, че газ ще има до края на отоплителния сезон. Благодаря за вниманието!

4.08.2022

Горещо. Първата поява на транспортния вице

Христо Алексиев …

Христо Алексиев: Като мъж и като министър ще извърша настояванията на превозвачите!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР