2.95 лева за кубик / с ДДС/ струва от днес

...
2.95 лева за кубик / с ДДС/ струва от днес
Коментари Харесай

Нова цена на водата: 2.95 лева за кубик от днес в Пловдив

2.95 лв. за кубик / с ДДС/ коства от през днешния ден водата в Пловдив. Досега плащахме по 2.23 лв.. Увеличението е със 72 стотинки за кубик. 

ВиК Пловдив публично разгласи новите си цени, утвърдени от КЕВР на вчерашното съвещание. На същото съвещание Комисията е приела и бизнес проекта на сдружението за 2022-2026 година. Според предварителните планове цената ще пораства гладко всяка година - следващата година ще плащаме по 3.15 лв. за кубик, през 2024 – по 3,24 лв., а през 2025 – 3.45 лв. с Данък добавена стойност. Цените обаче ще се утвърждават на стадии от КЕВР.

Новата цена на ВиК Пловдив е надалеч под обществено търпимата цена от 5.56 лв. за кубик и остава най-ниската за цяла България, уточни представителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов. Инфлацията и скъпата сила се отразява на сдружението по този начин, както на всеки различен бизнес. Над 95% от водата в Пловдивско се добива помпено, което значи огромен разход на енеригя. Ние обаче имаме ангажимент и към рехабилитацията на цялата мрежа. Според бизнес проекта на сдружението годишно ще бъдат отделяни по към 9 милиона лв. за вложения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР