2-8a Rutland Gate - тока се нарича е най-скъпият имот

...
2-8a Rutland Gate - тока се нарича е най-скъпият имот
Коментари Харесай

В окаяно състояние, но на цена от £200 милиона: за толкова се продава най-скъпият имот в Лондон


2-8a Rutland Gate - тока се назовава е най-скъпият парцел в Лондон. Той беше пуснат в продажба през октомври за 200 милиона паунда, съгласно The ​​Guardian.

Имението е издигнато сред 1985 и 1987 година Първоначално е планиран като постройка с пет жилището, а по-късно е трансфорат в еднофамилна къща - през 1998 година

През 2020 година китайският милиардер Ченг Чоунг купува парцела за рекордните 210 милиона паунда. Според информация от отчет от октомври на Financial Times, създателят на китайския строителен бизнесмен The Evergrande Group, Ху Ка Йен, е действителният притежател на парцела, написа Business Insider.

Въпреки че парцелът е най-скъпият в столицата на Обединеното кралство,вътрешността му е много окаяна, съгласно уеб страницата на самия парцел.

Въпреки порутения интериор размерът му разрешава да се дефинира толкоз висока цена, считат специалисти. Rutland Gate се намира в богатия квартал Найтсбридж в централен Лондон, южно от Хайд Парк.

Имотът се намира покрай двореца Кенсингтън, резиденция на английското кралско семейство, съгласно Guardian. Над половината от прозорците на парцела имат аспект към Хайд парк.

Найтсбридж е най-скъпият регион в Лондон, където цените на парцелите са приблизително £15,6 милиона, или $18 милиона, съгласно Evening Standard. При огромна част от недвижимите парцели в региона, местоположението играе огромна роля за това и изяснява за какво Rutland Gate е толкоз безценен, съгласно Кристиан Хилбер, професор по икономическа география в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки.

" Имението се намира на едно от най-желаните места в света. Намира се до хубав парк, замък и търсенето на тези парцели е извънредно огромно ", сподели Хилбер пред Insider.

Интересното е, че парцелът е бил благосъстоятелност на няколко милиардери, в това число починалия престолонаследник на Саудитска Арабия, който го е придобил от някогашния ливански министър председател Рафик Харири след гибелта на строителния магнат през 2005 година

Предишният притежател на парцела - китайският милиардер, има богато портфолио от недвижими парцели в Лондон, в това число небостъргача " Cheesegrater ", който той купи за над £1 милиард през 2017 година

Няколко кралски фамилии от Близкия изток и богати вложители от Съединени американски щати са се интересували за парцела, откогато беше разгласен за продажба по-рано този месец, заяви Guardian, базирайки се на свои източници.

Имотът е с повърхност от 5782 квадратни метра. Той е по-голям от футболно игрище, което значи, че ремонтът му е безценен. Чоунг получи позволение за реорганизация и възобновяване на парцела през 2021 година, съгласно Guardian. Ремонтът се прави оценка на минимум 276 милиона $, съгласно Forbes.

Очакваше се строителните работи да стартират през четвъртото тримесечие на 2021 година, само че не се показва дали ремонтът е почнал. Имотът е плануван да има бална зала и гараж, на два етажа съгласно организацията Squire & Partners.

Експерти считат, че бъдещото възобновяване на парцела ще усили цената му. Очаква се 2-8 Rutland Gate да коства към £500 милиона, когато ремонтът на парцела завърши, съгласно Guardian, базирайки се на оценки на сътрудници за недвижими парцели.

Но преди ремонтните действия да стартират, парцелът още веднъж излезе на пазара малко повече от година след закупуването му.

" Собственикът може да заплати ремонта и по-късно да го продаде, или може да продаде парцела без ремонт с отстъпка. Ако беше в по-добро положение, щеше да е даже по-скъп от сегашната избрана сума ", разясняват специалисти по недвижими парцели.

Шумило добави, че една от аргументите притежателят да е решил да продаде парцела преди обновяването е, че възвръщаемостта на инвестицията е по-малко доходоносна от предстоящата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР