2 888 зрелостници от област Бургас се очаква да се

...
2 888 зрелостници от област Бургас се очаква да се
Коментари Харесай

2 888 зрелостници от област Бургас се явяват на втора задължителна матура

2 888 зрелостници от област Бургас се чака да се явят на днешната втора наложителна матура. Общо за цялата страна те са 45 224. За учениците от профилираните гимназии тя е по профилиращ образователен предмет по желание като се изключи български език и литература. Завършващите професионални паралелки и професионални гимназии поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

По традиция най-желан за втората матура е британският език, следван от биология и здравно обучение и география и стопанска система.

Малко преди 8 часа стана ясно, че зрелостниците ще пишат вид 1, заяви БНР.  За първи път има опция да се държи втори наложителен изпит и по предметите информатика и осведомителни технологии, предприемачество, музика, изобразително изкуство, само че единствено в случай че са изучавани като профилиращи.

По време на втората част от изпита по информатика и осведомителни технологии младежите ще работят на компютър.

Дипломни работи ще пази близо 8 300 зрелостници от професионални гимназии и паралелки. Други 12 000 ще се явят на изпити по специалността, включващи писмена и джука част.

Държавни зрелостни изпити по общообразователни и профилиращи предмети ще има в 824 учебни заведения, а в 497 образователни заведения - изпити за специалност. Ангажирани са над 26 000 квестори.

Изпитът стартира в 8:30 часа, като учениците би трябвало да са по местата си най-късно 30 минути преди този момент.

Резултатите от днешната матура, както и от тази по български език и литература, провела се на 18 май, ще станат ясни до 8 юни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР