2,88 е оценката на държавата според доклада Бележник 2018: Какъв

...
2,88 е оценката на държавата според доклада Бележник 2018: Какъв
Коментари Харесай

Оценката на държавата за грижите й за децата е Среден 2,88

2,88 е оценката на страната съгласно отчета " Бележник 2018: Какъв е междинният триумф на страната в грижата за децата? “, направен от Национална мрежа за децата. Това е най-ниската оценка, която институциите получават за работата и политиките си, касаещи децата, от началото на правенето на отчета преди 7 години.

Докладът беше импортиран публично през днешния ден в Парламента, Министерски съвет и всички виновни институции в наличието на публицисти. Той бе показан по едно и също време в още 8 града в страната от организациите, членове на Мрежа за децата.

" Бележник “ прави годишен мониторинг на поетите задължения от страна на институциите, касаещи правата на децата в 5 области: " Основни правила по Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето “, " Семейна среда и различни грижи “, " Здравеопазване “, " Образование “, " Правосъдие “.

Според експертите, най-тревожни през последните години са следените трендове за липса на прогрес в напъните за понижаване на детската беднотия, систематичните проблеми в обществената сфера и системата за протекция на детето, неналичието на целенасочена политика в поддръжка на фамилиите и родителите, незадоволителната съгласуваност сред институциите, забавената промяна в системата за детско правораздаване и минималните вложения и поддръжка за експертите, работещи с деца – обществени и здравни служащи, учители, съдии и др. 

Преди да внесат отчета " Бележник “ публично в институциите, представители на организациите членове на Национална мрежа за децата направиха спонтанен брифинг на площад Независимост, именуван още " триъгълника на властта “. " Има симулация от страна на институциите, че се мисли за децата “, сподели в изказването си Георги Апостолов – ръководител на Управителния съвет на Национална мрежа за децата. " 2017 година беше релативно спокойна в стопански и политически проект и в случай че политическата класа имаше предпочитание, можеха да поемат този огромен приоритет – възстановяване на благосъстоянието на децата, само че те не го направиха. Живеем в страна, която последователно убива децата си. Има благоприятни условия, има средства, само че нищо не се прави. Гледа се към парите, към автомагистралите, а това, което би трябвало да се вложи за бъдещето на страната, за децата – не се прави “, добави Апостолов. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР