2 816 жени и 935 деца са жертва на домашно

...
2 816 жени и 935 деца са жертва на домашно
Коментари Харесай

По 7 жени и 3 деца на ден стават жертва на домашно насилие в България

2 816 дами и 935 деца са жертва на домашно принуждение, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи за 2021 година. Това значи, че всеки ден 7 дами и 3 деца биват бити, насилвани и обиждани от съпрузите и бащите си. Това е статистиката на подадените тъжби в Министерство на вътрешните работи, какъв брой обаче действително са жертвите - не е ясно. Ясно е, че част от подадените тъжби приключват с убийства на жертвите, тъй като насилникът не е бил осъден в точния момент, сподели Би Ти Ви резултатите от следствие.
„ Отскоро съм фамилен, ново начало слагам в живота си. Не желая брачната половинка ми да научава за това. Тя не е българка и ще станат много комплицирани нещата”. С тези думи посреща екипа ни Валери Иванов от Троян. Известен е с прякора „ Мебелиста” поради специалността си. През 2010 година убива брачната половинка си Виолета в фамилния им апартамент. След това разчленява тялото й в цеха си за мебели в Бели Осъм. За зверското закононарушение е наказан на 14 години и 11 месеца затвор. Мотивът съгласно магистратите - патологична ревнивост. От година Валери е на независимост. Излиза предварително от пандиза в Ловеч за положително държание. Откриваме го във Варна. Не желае да си спомня предишното. Не приказва и в дните, когато някогашната му брачна половинка Виолета е оповестена за търсене. Разследващите от Ловеч тогава търсят подпомагане от криминалисти от Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи за разрешаване на случая.
„ Имаха бракоразвод, само че живееха дружно. Насочихме се към това, че вероятно той може да е индивидът. Той е последният, който я е видял жива”, спомня си престъпният психолог Тодор Тодоров.
„ Оказа се една много мрачна картина. Излезе, че той я е пребил и удушил. Дори имаше подобен миг, че той през първия ден я закарва в работилницата и я нарязва на части, пробва се да я изгори. Не съумява - човешкото тяло не гори по този начин елементарно. Прибира я отново, отново преспива в едно помещение, където работят служащите. И чак на другата вечер го придвижва и го погребва. Укрива частите, заравя ги в земята”. Това споделя Емил Пенов, който е престъпен психолог.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР