2,6 млн. лв. до дни ще бъдат на разположение на

...
2,6 млн. лв. до дни ще бъдат на разположение на
Коментари Харесай

2.6 млн. за Карловско идната седмица

2,6 млн. лева до дни ще бъдат разполагаем на Община Карлово по линия на Министерството на нововъведенията и растежа за инфраструктура.

Това разгласи министър Александър Пулев в Пловдив във връзка с потърпевшите от наводнението в Община Карлово и района.

На форума министърът разгласи, че през последните години са привлечени вложения за над 1 милиарда лева и са финансирани десетки планове за над 8 млн. лева в региона на медицината, медицинските разработки и нововъведения.

Той показа опциите за финансиране по направлението за нововъведения в медицината, медицински разработки, услуги, производства и опазване на здравето през структурните фондове на Европейския съюз и посредством Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/, ръководени от Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/.

По думите му общата стойност на средствата до края на годината, които ще бъдат налични по НПВУ единствено през МИР са за 600 млн. лева

Заедно със средствата по структурните фондове на Европейския съюз до края на годината ще отворим процедури за българския бизнес в размер на 735 млн. лева, добави Пулев.

Министърът акцентира, че Министерството на нововъведенията и растежа ще ръководи към 7 милиарда лева през идващия програмен интервал до 2027 година

Той уточни, че има две съществени стратегии за поддръжка на бизнеса, по които се работи интензивно, с изключение на Плана за възобновяване.

Едната е новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “  с бюджет близо 3 милиарда лева Тя към този момент е подадена за утвърждение в Брюксел, като се чака осъществяването ѝ да започва до края на годината.

Другата стратегия е за научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна (2021-2027г.) с бюджет малко над 2 милиарда лева Тя е за поощряване на връзката сред просвета и бизнес.

Ще я изпратим за утвърждение и нея. Работим настойчиво и този запас да стигне до бизнеса още при започване на 2023г., сподели министърът на нововъведенията.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР