2,5% от БВП не са много на фона на всичко,

...
2,5% от БВП не са много на фона на всичко,
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов настоя 2,5% от БВП да отиват за отбрана

" 2,5% от Брутният вътрешен продукт не са доста на фона на всичко, което се случва в света и района. Не единствено България е в такава обстановка, доста страни виждат потребността от вложения в защитата си. Сега би трябвало да наваксваме. За да наваксаме, за няколко години процентът би трябвало да бъде нараснал, с цел да може да се решат тези сериозни нужди ", счита той.

 

Адмирал Ефтимов ще желае промени в Закона за защитата, касаещи придобиването на качества, задържането на военните и обществен пакет за тях. Докладът за защитата за 2023 регистрира, че разноските за защита са били към 1,88% от Брутният вътрешен продукт. 

 

Ефтимов и военният министър в оставка Тодор Тагарев взеха присъединяване в отриването на галерия за пътя на България към НАТО във Военния музей в София. Изложбата е отдадена на 20-ата година от участието на страната ни в Пакта. 

Проф. Тагарев на собствен ред посочи следното:

 

" Бидейки член на НАТО, ние даже можем да си позволим да гледаме с подигравка на опитите на някои политически партии да излизат с начинания да ни извадят от този съюз, тъй като сме сигурни ". 

 

Припомняме, че. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР