2/3 от България избра местно управление на втория тур на

...
2/3 от България избра местно управление на втория тур на
Коментари Харесай

Социолог каза какво е видял в 7 часа тази сутрин и направи извод за изборите ВИДЕО

2/3 от България избра локално ръководство на втория тур на изборите. Миналата неделя единствено 9 претендента за кметове на регионални градове минаха бариерата от 50% избор на гласоподавателите.

На тези локални избори българите избираха измежду 6773 кандидат-кметове и 29 515 претенденти за общински съветници.

"Беше усилена борбата, обикновено е хората да изберат по отношение на своите ползи ", разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева в утринния блок на "България заран ".

Нормалната обстановка била да има повече многообразие. Невинаги хората могат да намерят своите представители, стана ясно от думите ѝ.

"Не бяха малко тези, които отидоха до урните, с цел да кажат, че не поддържат никого, което значи, че това са точно хората, които споделиха, че няма нормалност ", разяснява Буруджиева.

Според нея капацитетът вдясно е към момента доста минимизиран.

Социологът Цветозар Томов уточни, че като брой гласове районните кметове на "Демократична България " са взели 95 000.



"Идвайки насам попаднах в трафик в 7 сутринта. Ранният трафик в града е белег за това, че хората са заети и потеглят на работа, т.е. анагажирани са ", уточни той.

Според него като цяло картината говорела за това, че ГЕРБ продължава да е мощната ръководеща партия в България. Това обаче значително било обвързвано с неналичието на опция.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР