2,3 млн. ваксини срещу ковид са бракувани в България миналата

...
2,3 млн. ваксини срещу ковид са бракувани в България миналата
Коментари Харесай

Аркади Шарков: 2,3 млн. ваксини срещу ковид са бракувани миналата година, още 2,8 млн. ще ги последват

2,3 млн. ваксини против коронавирус са бракувани в България предходната година, а през тази се чака същото да се случи с още 2,8 млн. Това сподели в " Лице в лице " по bTV Аркади Шарков, консултант на министъра на опазването на здравето. Това са платени и доставени ваксини, акцентира той.

“Скандалът не е в България, абсурдът е в Европа ”, разяснява Шарков. Той разяснява, че се ускорява мнението, че Европейски Съюз е поръчала повече ваксини на производителите, в сравнение с е било нужно. България дружно с други страни желае предоговаряне на броя на имунизациите след края на пандемията.

Ваксините изиграха своята роля при започване на коронавирус болестта, сподели още Шарков. Той добави, че у нас равнището на ваксиниране е било доста по-ниско, само че освен поради подозренията във имунизациите, а поради и смямата на метода, по който те би трябвало да се слагат.

Аркади Шишков разяснява и неналичието на медикаменти, като сподели, че сериозен недостиг няма. Най-голям дефицит има за медикаменти за диабет вид 2, които се употребяват за намаляване. “Моля, не купувайте тези медикаменти за естетическо намаляване, те са за диабетици ”, прикани съветникът на здравния министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР