2 223 фирми са почили плащания по програмата за подкрепа

...
2 223 фирми са почили плащания по програмата за подкрепа
Коментари Харесай

12 видински фирми са получили 48 хил. лева от НАП по програма за подкрепа

2 223 компании са почили заплащания по програмата за поддръжка с оборотен капитал в размер на 22.2 млн. лв. по-малко от 168 часа след крайния период за подаване на планови оферти. Тези сдружения са минали автоматизирана софтуерна инспекция, която сочи цялостно сходство на посочените в заявките данни с наличните в Национална агенция за приходите. В тази група попадат 12 компании, регистрирани в област Видин, а получените от тях средства са в размер на 48 хиляди лв., оповестиха от видинския офис на приходната организация.
До края на седмицата следва да бъдат утвърдени за поддръжка и сдруженията, подали заявки през миналата седмица, за които след автоматизирана инспекция има цялостно сходство на данните, допълват от Национална агенция за приходите. Списък на утвърдените досега претенденти се съдържа в заповед на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите –, налична на уеб страницата на приходната организация. Дружествата, за които следва да бъдат утвърдени за поддръжка, ще бъдат включени в нова заповед до края на седмицата.
На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, които не са включени в заповедите, се правят спомагателни инспекции от инспекторите по приходите в Национална агенция за приходите, като при нужда от тях ще бъдат поискани спомагателни разяснения посредством системата ИСУН по електронната им поща.
Над 8 100 търговци аплайваха за поддръжка с оборотен капитал посредством Националната организация за приходите до 16.30 ч. на 20 януари, когато изтече крайният период за кандидатстване. Общият размер на поисканата поддръжка е 115 млн. лв., напомнят от Национална агенция за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР