2.1 млн. пенсионери помнят кой радикално им увеличи пенсиите, заяви

...
2.1 млн. пенсионери помнят кой радикално им увеличи пенсиите, заяви
Коментари Харесай

Велизар Енчев: “БСП за България“ е единствената социална партия в този парламент

2.1 млн. пенсионери помнят кой коренно им усили пенсиите, съобщи той
„ Тревожат ме окачанията за ниска изборна интензивност, които се надявам да не се осъществен. В същото време ме радват последните две социологически изследвания, които твърдо демонстрират трето място на Българска социалистическа партия. На този стадий стоим добре, макар че можем повече и можем доста по-добре. Защото в България има 2.1 млн. пенсионери, които не не помнят кой коренно им усили пенсиите за повторно. “ Това съобщи претендентът за депутат от листата на “БСП за България “ в 23 МИР – София Велизар Енчев в ефира на БСТВ.

В предаването “Думата е ваша “ той изясни, че инфлацията се дължи на два фактора – външен и вътрешен. „ Външният е привнесената инфлация, а вътрешният – едностранното преустановяване на контракта с “Газпром “, отказвайки да плащаме по техните условия “, разяснява Енчев.

Той се причислява към мнението на Румен Гечев, че тъкмо в този миг да се влиза в Еврозоната, когато тя е в предверието на криза, а в България и Европейския съюз има убийствена инфлация, е неуместно и убийствено.

Във връзка със статистиката, съгласно която “Възраждане “ са дали своят вот над 67% синхронно с ГЕРБ, Велизар Енчев съобщи: “Възраждане “ е демодирала имитация на “Атака “, а водачът им е неясно копие на Волен Сидеров. “Възраждане “ и “Български напредък “ са доста комфортни планове, защото лишават гласове от лявото пространство. Но значими са делата, а не думите и 2 млн. пенсионери не би трябвало да не помнят тези каузи “, счита той.

„ Първата ни работа, когато влезем в Народното събрание, ще бъде смяна в бюджета и нова индексация на пенсиите, тъй като сегашната не е толкоз добра, колкото искахме “, съобщи той и посочи, че с това от левицата желаят индексацията да засегне колкото се може повече пенсионери. По думите на претендента за депутат обществените ограничения и таванът на цените, които Българска социалистическа партия предлага, значително съответстват с тези, въведени от Виктор Орбан.

„ Много е значимо на идните избори да се сформира държавно управление, за България е витално значимо да има постоянен кабинет “, безапелационен е Велизар Енчев и продължи: „ Но този път в най-бедната страна в Европейския съюз не би трябвало да има успех на десните партии, би трябвало да влезе лявото. Войната ще бъде все по-ожесточена и в този миг в българския парламент е значимо да има една антивоенна партия – Българска социалистическа партия “, уточни още той.

На финала Енчев прикани: „ На 2-ри октомври би трябвало да се гласоподава с бюлетина 28 за “БСП за България “, тъй като това е единствената обществена партия в този парламент “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР