1998 Audi TT ConceptAudi TT се появява за първи път

...
1998 Audi TT ConceptAudi TT се появява за първи път
Коментари Харесай

Спортни автомобили, които изглеждат също толкова добре, колкото и концепцията

1998 Audi TT Concept

Audi TT се появява за първи път в концептуална форма, с въодушевени от Баухаус линии, на автомобилното ревю във Франкфурт през 1995 година Въпреки че ръководителят на Audi Херберт Демел го разказа като " автомобил за запалянковци с огромна харизма ", той също по този начин не пропусна да подсети на хората, че това не е прелиминарен вид на сериен автомобил.

 



 

Това беше дизайнерско изследване, само че Audi смъкна челюстта, като показа серийната версия на автомобилното ревю в Париж през 1998 година със удивително малко промени, в това число 1,8-литровия четирицилиндров мотор от Audi A4 и системата за задвижване на всички колела quattro. Влиянието му върху дизайна на колите е монументално, като доста Audi възприемат сходни стилистични детайли. И до ден сегашен това е дизайн, който стопира дъха, и чиито детайли не престават да живеят в моделите TT от второ и трето потомство.

 

Концепция на Ford GT-40 за 2002 година

Състезателният автомобил GT40 на Ford популяризира Енцо Ферари, като завоюва четири победи на Льо Ман в края на 60-те години. В началото на хилядолетието обаче Ford към момента не беше основал различен сериен суперавтомобил, тъй че когато детройтският авто производител показа концепцията GT-40 на автомобилното ревю в Детройт през 2002 година, светът обърна внимание. Съобщението, че Ford ще сътвори актуалния съперник на Ferrari с 500 к.с. и 322 км/ч, накара богаташите да посегнат към чековите си книжки, а останалите се чудеха дали да не ипотекират къщата си.

 

Концепция на Dodge Challenger за 2006 година

В средата на 2000-те години на предишния век колите вид " пони " се възродиха, само че Dodge се заиграваше с концепцията за същински мускулест автомобил. На автомобилното ревю в Детройт през 2006 година бе показан оранжев първообраз, който развълнува почитателите на класическите мускулести коли с класическите си линии и Hemi V8 с 420 к.с. под капака.

 



 

След като продажбите на обновените Mustang и Camaro се повишиха до небето, за Dodge стана добра концепция да продължи и да сътвори новия Challenger. Той се появи през 2008 година толкоз покрай истинската идея, колкото сме виждали, и формата не се е трансформирала от този момент. Ако не друго, то тя се развива от мощ към мощ, вследствие на което се появяват Hellcats и Demons на света.
 

 

999 Bugatti EB 18/4 Veyron Concept

Volkswagen купува марката Bugatti през 1998 година и незабавно дизайнерите стартират да мечтаят огромно с концепцията 18/3 Chiron - третата от поредицата концепции, проектирани от Джуджаро, които демонстрират бъдещето на марката. Последва концепцията 18/4 Veyron, задвижвана от 18-цилиндров мотор и с дизайн, който изглеждаше като подготвен за произвеждане.

 



 

За благополучие Bugatti резервира същия супер равен камъчеобразен жанр, само че смекчи мотора до по-разумния 16-цилиндров мотор с четири турбокомпресора. Той освен смайва със стила си, само че и в традицията на великите коли Bugatti, завоюва голям брой международни върхове за скорост и евентуално предефинира хиперавтомобила.

 

Концепция на Dodge Viper от 1989 година

Какво би станало, в случай че Dodge сътвори съвременен автомобил по сходство на Shelby Cobra? Това попита Боб Луц, тогавашният президент на Chrysler, в края на 80-те години на предишния век.

 



 

Това украшение на концепцията за основаване на мощен и недопечен състезателен автомобил прераства в идея с изумителен външен тип, до момента в който моторът V10 към момента се създава. Въпреки голямото вдъхновение на публиката, Viper не беше сигурен за произвеждане. Председателят на Chrysler, Лий Якока, забавя утвърждението на 70-те милиона $, нужни за производството на Viper, защото не е уверен, че автомобилът ще има финансова възвръщаемост. Опасенията му не са били изцяло неоснователни, само че автомобилът не е изгубил пари, а по-голяма стойност е имал статутът му на икона и ореол за Dodge. Името и стилът на Viper се резервират съвсем три десетилетия по-късно.

 

Концепция на Porsche Boxster от 1993 година

С навлизането на Porsche в 90-те години на предишния век гамата на немския производител на спортни коли включваше модела 911 със задно ситуиран мотор и моделите 944, 968 и 928 с предно ситуиран мотор.

 



 

На Porsche му липсваше състезателен автомобил със приблизително ситуиран мотор, а ретро дизайнът на колите беше на път да се трансформира в мода. Концептуалният Boxster подсещаше за именития Porsche 550 Spyder, само че беше с твърдо съвременно шаси, усъвършенствано окачване и плосък шестцилиндров мотор с водно изстудяване и мощ 204 к.с. Името Boxster е портманто от думите " boxer " (боксер), отнасяща се до мотора, и " roadster " (роудстър), отнасяща се до двуместната каросерия кабриолет.

 

Малкият наличен (от позиция на Porsche) състезателен автомобил оказа помощ да се защищити от финансовите вълци, до момента в който през 2002 година се появи Cayenne, с цел да избави марката, а в този момент Boxster е узрял и се е трансформирал в един от най-хубавите шофьорски коли в света.

 

 2012 Acura NSX Concept

 

Honda излезе с V10-задвижваната Advanced Sports Car Concept през 2007 година, само че тя изсъхна и умря. След това, през 2012 година, японският производител на коли дебютира NSX Concept. Това беше грациозен хибрид със задвижване на всички колела със приблизително ситуиран мотор, изрязан от същия плат като истинския New Sportscar eXperimental.

 



 

Разликата е, че новият суперавтомобил се проектира, а по-късно се строи, в Съединени американски щати под марката Acura. Серийната версия разполага с 3,5-литров V6 мотор с двоен турбокомпресор и три електромотора. Те се комбинират, с цел да обезпечат обща систематична мощ от 573 конски сили и въртящ миг от 476 lb-ft, употребявайки системата SH-AWD на Acura, с цел да обезпечат равнища на сцепление и ръководство, които се конкурират с по-показните суперавтомобили.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР