1998 Audi TT ConceptAudi TT се появява за първи път

...
1998 Audi TT ConceptAudi TT се появява за първи път
Коментари Харесай

Спортни автомобили, които изглеждат също толкова добре, колкото и концепцията

1998 Audi TT Concept

Audi TT се появява за първи път в концептуална форма, с въодушевени от Баухаус линии, на автомобилното ревю във Франкфурт през 1995 година Въпреки че ръководителят на Audi Херберт Демел го разказа като " автомобил за запалянковци с огромна харизма ", той също по този начин не пропусна да подсети на хората, че това не е прелиминарен вид на сериен автомобил.

 width=

Това беше дизайнерско изследване, само че Audi смъкна челюстта, като показа серийната версия на автомобилното ревю в Париж през 1998 година със удивително малко промени, в това число 1,8-литровия четирицилиндров мотор от Audi A4 и системата за задвижване на всички колела quattro. Влиянието му върху дизайна на колите е монументално, като доста Audi възприемат сходни стилистични детайли. И до ден сегашен това е дизайн, който стопира дъха, и чиито детайли не престават да живеят в моделите TT от второ и трето потомство.

Концепция на Ford GT-40 за 2002 година
 width=
Състезателният автомобил GT40 на Ford популяризира Енцо Ферари, като завоюва четири победи на Льо Ман в края на 60-те години. В началото на хилядолетието обаче Ford към момента не беше основал различен сериен суперавтомобил, тъй че когато детройтският авто производител показа концепцията GT-40 на автомобилното ревю в Детройт през 2002 година, светът обърна внимание. Съобщението, че Ford ще сътвори актуалния съперник на Ferrari с 500 к.с. и 322 км/ч, накара богаташите да посегнат към чековите си книжки, а останалите се чудеха дали да не ипотекират къщата си.

Концепция на Dodge Challenger за 2006 година

В средата на 2000-те години на предишния век колите вид " пони " се възродиха, само че Dodge се заиграваше с концепцията за същински мускулест автомобил. На автомобилното ревю в Детройт през 2006 година бе показан оранжев първообраз, който развълнува почитателите на класическите мускулести коли с класическите си линии и Hemi V8 с 420 к.с. под капака.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР