199 зарядни станции за електромобили се изграждат в страната с

...
199 зарядни станции за електромобили се изграждат в страната с
Коментари Харесай

България строи 199 зарядни станции за електромобили с европейски пари

199 зарядни станции за електрически автомобили се построяват в страната с финансиране от Европейския съюз, оповестява Министерството на районното развиване.

123 от станциите към този момент са осъществени и действат. Те са ситуирани в София, Благоевград, Перник, Гоце Делчев, Дупница, Кюстендил, Петрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Асеновград, Димитровград, Велинград, Карлово, Панагюрище, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Казанлък.

Зарядните станции се построяват посредством ръководените от Министерството на районното развиване и благоустройството оперативна стратегии за развиване на районите през сегашния и предишния програмен интервал. До края на програмния интервал следва да се изградят още 76 станции в обитаеми места от Южна България. Инвестицията е на обща стойност 6,4 млн. лева, като плановете се осъществят с нисколихвено кредитиране с финансови принадлежности.

25 от станциите са в София и са осъществени в предходния програмен интервал с нисколихвено кредитиране от инструмента JESSICA и безплатни средства в размер на 263 хиляди лева по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година, като общият размер на инвестицията е 2,5 млн. лева

От Министерство на регионалното развитие споделят, че с осъществяването на плана се цели да се обезпечат условия за популяризирането на електрическите транспортни средства като чист, екологичен и пестелив превоз. Развитието му ще способства за понижаване на замърсяването на въздуха, равнищата на звук и равнищата на фини прахови елементи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР