197 кандидати се борят за 8 депутатски места от Хасковския

...
197 кандидати се борят за 8 депутатски места от Хасковския
Коментари Харесай

197 от 27 партии се борят за 8 места в НС от Хасковска облас...

197 претенденти се борят за 8 депутатски места от Хасковския регион на идните на 14 ноември избори. Претендентите са от 27 партии и обединения. Много от тях са претенденти за следващ път, други са безусловно нови лица.

Сред мераклиите за народни представители доминират икономистите, не липсват юристи, 3-ма са ветеринарните лекари- Георги Станков, Стефка Здравкова и Пламен Пасков. Има също публицист, актьор и даже международна шампионка по аеробика. Това е Дарина Пашова, втора в листата на Демократична България. Спортистката е измежду новите кандидат- депутати. Нови са и кандидатите от най- младата политическа групировка „ Продължаваме промяната “. Асен Василев, някогашен длъжностен министър, е лидер в родния си град, втори е Атанас Атанасов, хасковлия, актьор, живеещ в Лондон, само че крепко обвързван с родното си място младеж.

Отиваме на избори за трети път тази година и съвсем няма смяна в подредбата спрямо вота от юли. Основните партии не смениха водачите си, само че направиха разбърквания в по- задните места. Дългогодишният народен представител Делян Добрев е отпред на ГЕРБ-СДС, следван от първенеца по преференции доктор Георги Станков, на трето място е Стефан Димитров. Кибритя, който бе предизборната атракция през лятото, е на позиция 12.

Пловдивчанинът Владимир Маринов още веднъж води лисатата от претенденти на Българска социалистическа партия, след него е подложен хасковският общински консултант Виктор Годжов.

Сезгин Мюмюн оглавява и този път листата на Движение за права и свободи, а Катя Панева - тази на Демократична България. Известният хирург от столицата доктор Силви Петров води листата на „ ИТН “, следван от хасковлията Петко Кущирев.

Промени има и в листата на „ Изправи се.бг!Ние идваме! “. Тя трябваше да се оглави от Татяна Дончева, само че очевидно в партията се сетиха, че през юли вкараха народен представител от Хасково, залагайки на локален човек. Така вместо Дончева преди всичко пристигна Николай Колев.

За следващ път Атака издига Павел Шопов за лидер от Хасково. Партията не влезе в Народното събрание през лятото.

Димитровградчанинът Славейко Иванов води листата на обединението „ Национално обединяване на десницата “, в която са партиите на Цветан Цветанов и Петър Москов. Те също не съумяха да влязат в Народно събрание.

Водач на обединението „ Патриотичен фронт – НФСБ, БДС „ РАДИКАЛИ “ и БНДС „ Целокупна България “ е Камен Караянев, дълги гадини свързван със Съюз на демократичните сили.

Листа с по 16 претенденти записаха ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, „ Възраждане “, Движение за права и свободи, Демократична България, ИБГНИ. Най- късата е тази на „ Пряка народна власт “ с един претендент - Петър Клисаров. По двама претенденти имат „ Правото “, „ Благоденствие, обединяване, градивност “ и „ Бригада “и „ Български съюз за директна народна власт “.

В предходното, малко съществувало Народно заседание, Хасково имаше представители и от шестте парламентарно показани партии. ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и Има Такъв Народ имаха по двама депутати, а по един Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме! ". Предстои да забележим кои и за какъв брой дълго ще изпратят в Народно събрание този път гласоподавателите от района.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР