1940 училища и 60 детски градини в цялата страна работят

...
1940 училища и 60 детски градини в цялата страна работят
Коментари Харесай

Пловдивско училище повишава дигиталните умения

1940 учебни заведения и 60 детски градини в цялата страна работят по план „ Образование за утрешния ден “. Финансирането е по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ с поддръжката на Европейския обществен фонд. Целта е просветителните институции да се отворят към цифровите технологии и да се ползва по-ефективен метод към всеки възпитаник, съобщи Българска национална телевизия.

Вече втора година учебно заведение "Св.Св. Кирил и Методий " в Пловдив работи по план „ Образование за утрешния ден “. Под формата на клубове по ползи учениците усвояват основни цифрови умения, развиват спомагателни познания благодарение на осведомителните технологии и интернет.

"Образование за утрешния ден “ е необятно спектърен план, ние работим по активност 6, която е за основни цифрови компетентности и сме на мнение, че учениците не просто би трябвало да получават някакво познание в учебно заведение, а би трябвало да получават познание, което да развиват на практика в всекидневието си и изключително, когато е подплатено във формата на игра ", описа Милена Симеонова, заместник-директор на СУ “Св.Св. Кирил и Методий “-Пловдив.

Близо 70 възпитаници вземат участие в плана. Сред тях е групата на петокласниците, които получават съществени знания за компютърно моделиране.

18 седмокласници посещават извънкласните часове на групата „ Млад експериментатор “, която също е част от плана. Учениците харесват часовете поради опциите наученото на доктрина да бъде показано и на процедура.

Иновативното обучение не е нещо ново за учебно заведение “Св.Св. Кирил и Методий “. То е едно от първите в града, които употребяват облачните технологии, а от години образователното заведение работи по редица планове.

"Използваме всички благоприятни условия, които и Министерството на образованието ни предлага и нашите учители основават, с цел да може учениците да идват да се учат, да желаят да учат, да не го одобряват като натоварване ", сподели още Симеонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР