1917 на Сам Мендес взе приза за най-добър филм, за

...
1917 на Сам Мендес взе приза за най-добър филм, за
Коментари Харесай

"1917" е големият победител на наградите БАФТА

1917 " на Сам Мендес взе наградата за най-хубав филм, за извънреден английски филм, постановка и операторско майсторство на премиите БАФТА довечера. Филмът за Първата международна война получи премиите в седем от общо девет категории, в които беше номиниран, в това число дизайн на продукцията, тон и специфични образни резултати.

Хоакин Финикс взе премията за основна мъжка роля в " Жокер ", а самият филм - за кастинг и музика. Отличието за най-хубава женска роля отиде при Рене Зелуегър за " Джуди ". Лора Дърн взе премия за поддържаща роля в " Брачна история ", а Брад Пит - за поддържаща мъжка роля в " Имало едно време... в Холивуд ".

" Паразит " взе премията за чуждоезичен филм и за автентичен сюжет, а отдаденият на войната в Сирия " За Сама " - тази за документалистика. " Клаус " на Серхио Паблос надделя " Замръзналото кралство 2 " в категорията за най-хубав анимационен филм.

" Джоджо Заека " получи наградата за приспособен сюжет. Режисьорът Тайка Уайтити разяснява наличието на една-единствена нецензурна дума във кино лентата си по този начин: " Исках децата да могат да го гледат. Мисля, че е значимо да видят и да схванат какво се е случвало преди и, тъй като хората са идиоти, какво може би сме обречени да повторим. В Америка думата с f може да се употребява единствено един път във кино лентата. Всичко от горната страна е автоматизирано неразрешено за гледане на всички под 18, тъй че бях безапелационен, че ще опазя кино лентата чистичък ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР