19 януари 2023-та в Бургас е бил най-топлият от 1939

...
19 януари 2023-та в Бургас е бил най-топлият от 1939
Коментари Харесай

Температурен рекорд е измерен в Бургас

19 януари 2023-та в Бургас е бил най-топлият от 1939 година насам , оповестиха от  ХМО-Бургас, представени от Агенция " Фокус ". Термометрите на през днешния ден са отчели 19,5 градуса. Преди 84 години тук е било " доста по-хладно " – тъкмо 18 градуса.   

През идващото денонощие през страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания. През нощта в западната половина от страната вятърът краткотрайно ще отслабне, тук-там и ще стихне. На изток ще продължи да духа мощен и стремителен южен вятър. Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През целия ден в Източна България ще остане от юг и там температурите ще останат по-високи. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в планинските региони и Югозападна България. Привечер с понижението на температурите на доста места в западните региони от страната дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка, само че бързо ще спре. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, в югозападните региони от страната – сред 4° и 6°. Максималните температури ще са в необятни граници, от 8° - 10° в Западна България до 18° - 20° на изток.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и с валежи от дъжд. Ще бъде прохладно със мощен южен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 26°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Още за времето четете на . 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР