19 септември е обявен за Европейски ден без загинали на

...
19 септември е обявен за Европейски ден без загинали на
Коментари Харесай

Европейски ден без жертви по пътищата

19 септември е разгласен за Европейски ден без починали на пътя. Инициативи ще бъдат свързани с безвредното държание на улицата, със спазването на пътните знаци и разпоредбите за придвижване от децата. По мотив идните Световен ден на мира и Европейски ден без жертви от произшествия, Българският Червен кръст провежда празник в Южния парк /Голямата поляна/ от 10:00 ч. на 19 септември, съобщи БГНЕС.

Малчуганите ще имат опция да се срещнат и да беседват с представители на Пътна полиция, на Спешна помощ, на Пожарна сигурност и да прегледат автомобил за задачи на Военномедицинската академия. По самодейност на младежите – доброволци, от Столичната червенокръстка организация, под мотото „ Заедно за мира “, за пета поредна година над 500 деца в предучилищна и начална учебна възраст от столичните учебни заведения ще покажат своите умения в разнообразни занимателни игри, арт работилници и демонстрации по първа долекарска помощ.

На 19 септември - Европейски ден без починали на пътя (European Day Without A Road Death) за трета поредна година по самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в границите на Европейската седмица на подвижността, измежду страните – членки на мрежата и нейните сътрудници се реализира планът „ #Project EDWARD “ (European Day Without A Road Death) с название за Република България Операция „ Европейски ден без починали на пътя – EDWARD “. Целта в този ден е да няма починали при пътни произшествия.

Мотото на интервенцията за Република България за 2018 година е „ Безопасни мобилни комбинации за живот “ и е в подтекста на тематиката на Европейската седмица на подвижността (16 - 22 септември 2018 г.) „ Мултимодалност “ с мото „ Комбинирай, движи се! Към момента на страницата на EDWARD е деен така наречен „ брояч “ на деня, отчитащ оставащите дни до 19 септември. Идеята е в интервала преди интервенцията всички участници в придвижването по пътищата да помислят даже единствено за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, на които може да изложат останалите участници; и за това по какъв начин самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Поощрява се всяка активност, която предизвиква културата за пътна сигурност, и се предлага дейностите да бъдат част от Дните за пътна сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР