19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област

...
19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област
Коментари Харесай

Ново, опасно огнище на COVID-19 в страната

19 са новите случаи на ковид измежду поданици на област Търговище, чиито позитивни резултати са регистрирани през последното денонощие.

Най-много - 16 от тях са на консуматори и личен състав в приют в Търговище, оповестиха от Щаба за битка с разпространяването на болестта.

От 16-те случаи, 11 на са консуматори и пет на личен състав.

Те са изследвани във връзка клинични признаци на една от домуващите. Вследствие на получените резултати, приютът е подложен под цялостна карантина. Като през днешния ден са взети проби за вирусологично проучване от всички неразучени в услугата лица.

Мъж на 51 година от търговищкото село Маково, също с позитивен PCR-тест, е приет в болница в Инфекциозно поделение на МБАЛ-Търговище в тежко общо положение.

Пациентът е служащ в цех от стъкларския холдинг в града и последно е бил на работа на 18 септември. Контактни в дома му са двама души - брачна половинка и щерка, които са без недоволства.

Във Второ вътрешно поделение на регионалната болница, част от което към този момент е обособено за лекуване на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и щерка на възраст 45 година и 22 година от Търговище.

Епидемиологичните изследвания не престават. Към този миг в МБАЛ-Търговище са приети в болница общо 17 души, диагностицирани с COVID-19.

Днес в здравното заведение е умряла жена на 63 година от Търговище, инфектирана с ковид и приета в болница на 16 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР