19 области в страната, сред които и Варна, попадат в

...
19 области в страната, сред които и Варна, попадат в
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: 19 области на страната вече са в Етап 1

19 области в страната, измежду които и Варна, попадат в Етап 1 съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, оповестяват от Министерството на здравеопазването за Moreto.net.

В тези обитаеми места се следи повишаване на интензивността в разпространяването на COVID-19 и увеличение на заетостта на болничните кревати от пациенти със SARS-CoV-2.

Съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19 със заповед на шефа на съответната районна здравна ревизия се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на съответната област.

Припомняме, че от 19 юли краткотрайни противоепидемични ограничения работят на територията на областите София град и Бургас, от 20 юли – в Софийска област, Добрич и Ямбол, а , Габрово, Враца, Сливен и Силистра.

Новите 8 области, в които се вкарват краткотрайни ограничения от на следващия ден, 22 юли, са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. От 23 юли противоепидемични ограничения ще бъдат въведени и на територията на област Ловеч.

В посочените области са въведени следните противоепидемични ограничения:

- носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за даване на обществени услуги и др.;

- съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м в места със скупчване на хора;

- хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване;

- работа от разстояние при възможност;

- осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.

- осъществяване на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР