19 хиляди деца, открити от екипи на Министерството на образованието,

...
19 хиляди деца, открити от екипи на Министерството на образованието,
Коментари Харесай

19 000 деца не са посещавали училище през миналата учебна година

19 хиляди деца, открити от екипи на Министерството на образованието, не са били записани на учебно заведение през предходната образователна година. Това заяви за БНР заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

,,24 хиляди деца са върнати в клас. От тях към 2 хиляди са наново отпадналите, а 14 хиляди са отпаднали за първи път'', уточни Сачева.

,,Това са децата, с които считаме, че ще имаме максимален триумф по възможното им връщане назад в клас, само че имаше и доста деца, които бяха открити, само че които не успяхме да запишем назад в клас по разнообразни аргументи, най-много заради отвод от страна на родителите. Имаме и сериозна група деца, които са подадени от ЕСГРАОН като деца, които би следвало да бъдат на учебно заведение, само че за които ние нямаме информация, тъй като актуалната им адресна регистрация не е годна. Предстои взаимно с полицията да стартира издирването на тези деца ", разяснява Сачева.

Министерството на образованието работи по стратегии, с цел да не отпадат още веднъж от учебно заведение записаните към този момент деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР