19-годишно момиче, нуждаещо се от спешна чернодробна трансплантация, ще бъде

...
19-годишно момиче, нуждаещо се от спешна чернодробна трансплантация, ще бъде
Коментари Харесай

Само за 3 дни събраха 180 000 лв. за чернодробната трансплантация на 19-годишно момиче

19-годишно момиче, нуждаещо се от незабавна чернодробна трансплантация, ще бъде оперирано в Турция, откакто донори съумяха да съберат единствено за 3 дни 180 000 лева Това оповестяват другари и близки на Анита Чобанова, организирали акция в обществените мрежи по набирането на средства за животоспасяващата интервенция.

" Приятели, близки, сътрудници, познати и непознати, всички които помогнахте да съберем голямата сума, единствено за три дни сте невероятни ХОРА! ГОЛЕМИ съдебна техническа експертиза ", написа във Фейсбук Галина Джамбазова - колежка на 19-годишната Анита. 

Според Галина момичето към този момент пътува към южната ни съседка. 

" Благодаря още един път на всички за даренията, споделянията, позитивните мисли и ангажираността. Очаквайте вести ", прибавя тя.



Пред бащата на Анита Живко Чобанов е удостоверил, че щерка му през днешния ден ще бъде превозена до турска клиника, където първо ще бъдат осъществени проучвания за съгласуемост на двамата родители, с цел да може единият от тях да стане донор.

19-годишната Анита живее сама с баба си и отглежда дребното си братче. В петък е приета в болница с чернодробна непълнота, след като почти припада, до момента в който е на работа. Стойността на трансплантацията, оповестена от турската клиника, е 90 000 евро - сума, която е непостижима за фамилията на Ани.

" Надявам се колкото бързо пристигна това заболяване, толко бързо и да си отиде. С толкоз поддръжка всичко е допустимо. Баба ми е всичко за мен. Тя е тази, която ме е отгледала, а в този момент аз ѝ оказвам помощ да отгледаме и братчето ми. Доста хора са до мен и ме поддържат, което значи доста за мен ", споделя пред bTV 19-годишното момиче. 

Организаторите на акцията в обществените мрежи означават, че сметката ще бъде затворена, а парите, които останат след лекуването на Анита, ще бъдат дарени на други заболели деца.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР